RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul Franței a adoptat proiectul legii imigrației într-o variantă mai dură decât cea introdusă de guvernul președintelui Emmanuel Macron. Dreapta politică clamează o “victorie ideologică”

După negocieri asidue care au durat 24 de ore, comisia mixtă paritară (CMP) compusă din șapte deputați și șapte senatori a aprobat textul mai restrictiv al Senatului, dominat de partidele de dreapta. Ulterior, atât Adunarea Națională cât și Senatul au votat în favoarea textului convenit de CMP, cu toate protestele stângii și al unor parlamentari pro-guvernamentali din aripa de stânga. Senatul, dominat de dreapta politică a votat cu 214 la 114, 328 de voturi din totalul de 348 de senatori. Adunarea Națională a votat cu 349 la 186 în favoarea proiectului. Majoritatea absolută necesară acestui proiect de lege era de 268 și ea a a fost obținută FĂRĂ voturile partidului Reunirea Națională (RN, dreapta populistă).

Președintele Macron ar fi anunțat, potrivit BFM-TV, că va retrimite proiectul în parlament pentru o nouă dezbatere (art. 10 al Constituției), dacă acesta ar fi adoptat cu voturile deputaților RN.

„Putem sărbători un avans ideologic, o victorie ideologică a Reunirii Naționale, întrucât această lege consacră acum prioritatea națională, adică avantajul acordat francezilor față de străinii prezenți pe teritoriul nostru în ceea ce privește accesul la un anumit număr de prestații sociale care sunt în prezent supuse unor condiții care nu sunt suficient de stricte pentru străini pentru a fi pe placul nostru”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Iohannis primește în weekend Premiul Civic German și Premiul Franz Werfel. Cine le acordă și din ce motive

Redacția

Kylian Mbappe va semna cu Real Madrid. Salariul cerut de starul francez

Redacția

Medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, despre mezzosoprana Macsim Nicoară: “Probabil va recupera parţial din funcţiile motorii”

Redacția
Încarcă...