NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul a votat pentru eliminarea dosarului cu șină

Camera Deputaților a adoptat decizional un proiect de lege care elimină dosarul cu șină pentru simplificarea și eficientizarea prestării serviciilor publice.

Legea care elimină celebrul dosar cu șină a fost adoptată de Parlament FOTO Arhivă

Legea care elimină celebrul dosar cu șină a fost adoptată de Parlament FOTO Arhivă

  Deputaţii au adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, o propunere legislativă privind simplificarea şi eficientizarea prestării serviciilor publice, reducerea timpilor în relaţia cu publicul şi respectarea principiului accesibilităţii serviciilor publice, care prevede între altele și eliminarea dosarului cu şină, potrivit Agerpres. 

  

Sursa citată arată că inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare completarea OUG nr. 41/2016, fiind inițial respinsă de prima cameră sesizată. 

Advertisements

Astfel, se instituie în sarcina instituţiilor publice, organelor de specialitate ale administraţiei centrale şi locale şi persoanelor juridice de drept privat, care au obţinut, potrivit legii, statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, a unei obligaţii de a pune la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, în format fizic pe hârtie sau în format electronic, pe pagina de internet proprie, modele de formulare sau cereri aferente serviciilor furnizate.

Advertisements

„Instituţiile publice, organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi persoanele juridice de drept privat care,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

​SUA: Janet Yellen îndeamnă Congresul să crească plafonul datoriei

Redacția

Petrolul Ploiești a promovat în Liga 1 – Sărbătoare pe „Ilie Oană”

Redacția

Ieșean reținut 24 de ore pentru că și-ar fi omorât vecinul în bătaie și l-a lăsat în drum

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site