NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Parlamentul a decis: criminalii, violatorii şi tâlharii au interzis la liberare condiţionată. Ce mai prevede legea

Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege de modifcarea a Codului Penal prin care criminalii, violatorii şi tâlharii nu vor mai putea fi liberaţi condiţionaţi. De asemenea, pentru alte categorii de pedepse va fi necesare executarea a a două treimi sau patru pătrimi din decizia de condamnare înainte de a fi eliberaţi deţinuţii

UPDATE:  Florin Roman (PNL), după votul din Parlament: Criminalii, violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi condiţionat. Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberaţi condiţionat infractorii care comit următoarele infracţiuni: omor, omor calificat,  exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală,  act sexual cu un minor, corupţia sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei. PNL este partidul care a abrogat şi recursul compensatoriu prin care PSD şi acoliţii lui au eliberat mai repede din puşcării peste 21.000 de infractori periculoşi, lăsaţi să umble liber pe străzile României. Vom continua să eliminăm din parlament legile PSD prin care se dau mai multe drepturi infractorilor decât victimelor acestor infracţiuni violente!

***

Votul pentru modificarea Codului Penal a fost unanim în Camera Deputaţilor. Condamnaţii puşi să execute pedepse pentru omor, omor calificat, exploatarea cerşetoriei, viol, agresiune sexuală, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor.,tâlhăria calificată, tâlhăria şi pirateria urmată de omor.

  

De asemenea, a mai fost modificată pedeapsa pentru exploatarea cerşetoriei, pedeapsa maximă fiind crescută de la trei ani la cinci ani. Nu în ultimul rând, folosirea unui minor pentru cerşetorie e pedepsită cu închisoarea între şase luni şi cinci ani, pedeapsa mai drastică faţă de cea din prezent, când este de maximum doi ani.

USR a propus mai multe amendamente care au fost respinse. Astfel, persoanele din categoria celor condamnaţi pe viaţă ar fi putut avea dreptul la liberare condiţionată doar după ce a executat efectiv 25 de ani de detenţie, nu 20 de ani, cum este cazul în prezent.

În cazul celor cu pedepse de până în zece ani, aceştia ar fi avut dreptul dreptul la liberare condiţionată după efectuarea a trei pătrimi din pedeapsă, nu a doua treimi, cum prevede legea în vigoare, iar în cazul celor cu pedepse de peste zece ani trebuie executată cel puţin patru cincimi din detenţie.  

adevarul

Advertisements

Related posts

Carmen Dan a demisionat de la Ministerul de Interne

Redacția

PNL Pașcani, declarații după rezultatul înregistrat.”Mulțumim celor care ne-au votat, mulțumim celor care au ieșit la vot!” (VIDEO)

Marius Parteni

Pe 7 octombrie ne-am putea prezenta la urne. Ultimul pas pentru referendum

Redacția
Încarcă...