RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentarii și banii-gheață. Câți aleși preferă să-și ia leafa și suma forfetară de la casierie ANALIZĂ

Aproximativ jumătate dintre deputații și senatorii români preferă să-și ia leafa sau suma forfetară pentru cabinetele parlamentare în numerar, de la casieria instituției. În contrast, Coaliția dorea la începutul lunii să limiteze drastic plățile în numerar.

Un număr considerabil de parlamentari preferă cash-ul FOTO Inquam Photos

Un număr considerabil de parlamentari preferă cash-ul FOTO Inquam Photos

În ultimele săptămâni, clasa politică a fost scindată pe tema limitării plăților în numerar, după ce Guvernul Ciolacu, printr-o propunere a ministrului Marcel Boloș (Finanțe), venise cu propunerea prin care ar fi urmărit reducerea evaziunii fiscale. Până la urmă, confruntat cu mari nemulțumiri publice, Guvernul a renunțat.

  

În acest context, „Adevărul“ a întrebat atât la Camera Deputaților, cât și la Senat câți aleși preferă cash-ul, când își iau indemnizația (care variază între 10.800 de lei și 13.000 de lei lunar) sau când ridică suma forfetară (aproximativ 35.000 de lei lunar, unde trebuie să depună acte justificative doar pentru jumătate din sumă, restul putând fi cheltuiți fără a da socoteală).

La Cameră, 152 de aleși din totalul de 330 încasează suma forfetară de la casieria forului din care fac parte, iar 30 încasează indemnizația. Pe de altă parte, 63 de senatori preferă să ridice suma forfetară de la casieria Senatului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Orban, indicaţii pentru Cîţu privind împarţirea banilor publici

Redacția

Primarul celei mai mici comune din Constanța, care nu a putut accesa fonduri UE din cauza numărului redus de locuitori: ”Mâine aș face comasarea localităților”/ Cum arată Dumbrăveni, cu doar 400 de locuitori, dar cu mașini hibrid, străzi asfaltate și casă mortuară (fotoreportaj)

Redacția

Frances Tiafoe, promisiune după eliminarea de la US Open: „Mă voi întoarce și voi câștiga acest turneu”

Redacția
Încarcă...