NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentarii își măresc salariile în plină criză. Ce noi creșteri a decis Senatul

Senatorii au hotărât să mărească lefurile parlamentarilor cu aproximativ 10%, nefiind uitate nici alte categorii bugetare, cum ar fi miniștrii, aleșii locali sau șefii unor instituții centrale.

senat george calin inquamphotos

Senatorii s-au mobilizat să-și crească lefurile FOTO Inquam Photos

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțional a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariile bugetarilor și a aleșilor locali.

  

Senatorii au votat în ședință de plen un proiect de lege pentru aprobarea ordonanței 115/2022. Astfel, senatorii din Coaliția PSD-PNL-UDMR au modificat ordonanța în care erau exceptați demnitarii și aleșii locali, introducând un amendament prin care majorează indmenizațiile acestora.

Advertisements
Advertisements

Mai exact, la propunerea senatorilor UDMR, Turos Lorand și Fejer Laszlo-Odon, prin legea de aprobare a OUG 115/2022 indemnizațiile lunare pentru cei care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite) vor crește de la 1 noiembrie 2022. Concret, cuantumul brut al indemnizațiilor va fi stabilit prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe țară pentru anul 2021. Așadar, raportarea se va face la salariul minim de 2.300 de lei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Datele de prezență ale salariaților sunt mai ușor de accesat cu un soft pontaj

Redacția

Liviu Dragnea, despre PSD: „Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral.”

Redacția

Rusia închide filialele Amnesty International și Human Rights Watch

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site