NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Părinţii îşi pot însoţi copiii la orele de curs, în anumite condiții

Ministerul Educaţiei a decis în premieră că părinţii îşi pot însoţi copiii la orele de curs din şcoală, în anumite condiţii.

„În conformitate cu prevederile art. 63 din ordinul comun n.r 1985/1305/5805/2016, inițiat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în colaborare cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării, de aprobarea metodologiei pentru evaluarea și intervenția integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilități în grad de handicap, orientării școlare și profesionale a copiilor cu cerințe educaționale speciale, precum și vederea abilitării și reabilitării copiilor cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale.

Copiii cu cerințe educaționale speciale și încadrați în grad de handicap grav cu însoțitor pot beneficia de măsurile de sprijin pentru promovarea educației incluzive, formulate de managerul de caz/responsabilul de caz de servicii psihoeducaționale cu consultarea autorității locale de care aparține unitatea de învățământ, SPAS, unității de învățământ, ISJ și a organizațiilor neguvernamentale, una dintre aceste măsuri fiind prezența facilitatorului, numit în literatura de specialitate shadow, alături de copil, în unitatea de învățământ.”, scrie în hotărâre.

Cine poate fi facilitatorul

„Facilitatorul poate fi unul dintre părinți, asistentul personal sau însoțitorul, pentru copiii cu grad de handicap grav, o persoană numită de părinți și față de care copilul are dezvoltată o relație de atașament, un specialist recomandat de părinți sau reprezentantul legal, un specialist numit de părinți din organizații, universități, alte instituții cu care unitatea de învățământ are încheiate acorduri, cât și alte persoane prevăzute la art. 64 alin. 2 din ordinul mai sus menționat, iar numirea acestuia se face în urma includerii în planul de abilitare-reabilitare, respectiv planul de servicii psihoeducaționale, potrivit art. 64 alin. 4.”, se arată în decizia Ministerului.

sursa www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Forfotă în magazinele cu rechizite din Pașcani

Irina Gherasim

Mesajul primarului Ionel Vatamanu la început de an școlar

Redacția

Reuniune de clasă la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, dar fără dirigintele Vasile Sofron

Redacția
Încarcă...