NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Părintele Ilie Astanei din Heci a trecut la cele veșnice

Doliu în comunitatea ortodoxă din satul Heci, comuna Lespezi.  Un preot iubit de consăteni a trecut la Domnul. Părintele Ilie Astanei, în vârstă de 80 de ani, a murit luni, 30 martie, la Spitalul Municipal Pașcani, unde era intenat, suferind de mai multe afecțiuni.  Preotul Ilie Astanei a fost depus astăzi în biserica din Heci, unde a slujit 22 de ani.  Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 1 aprilie, ora 12.00, la Heci. Preotul Ilie Astanei va fi depus în cavoul din curtea bisericii.

”Înmormântarea se va face cum prevede legea. Vor fi 8 persoane din familie. Preoții participanți vor sta în fața Altarului și vor păstra distanța între ei. Credincioșii care vor să-și ia rămas bun vor intra câte unul în biserică, vor trece pe lângă sicriu. Se vor păstra regulile. Am vorbit cu Poliția și primarul din Lespezi, pentru a fi acolo mâine, la înmormântare, ca să asigure ordinea”, ne-a precizat protopopul Protoieriei Pașcani, preotul Pavel Postolachi.

Părintele Ilie Astanei era pensionar. A fost  un duhovnic bun și iertător, și  va fi așezat în rugăciunile celor care l-au iubit.

Preotul Ilie Astanei a preluat parohia Heci în 1983, unde a slujit până în 2005, când a fost scos la pensie. S-a născut în satul Valea Seacă,  comună Bălțătești-Neamț, în 1940. A urmat şcoala generală în localitatea natală. Părinţii erau oameni gospodari. Din cinci copii, toţi băieţi, trei au ajuns preoţi. După ce a luat licenţa în teologie, a fost hirotonit ca diacon, apoi ca preot, pe 8 septembrie 1967.

  
Advertisements

Related posts

Grădinița din Gura Bâdiliței este funcțională! Terenul de sport peste câteva săptămâni

Marius Parteni

Distracţie şi voie bună de Zilele Comunei Moțca

Redacția

Oțelul Galați a bătut Unirea Mircești și a promovat dramatic în Liga a III-a. După meci, jucătorii au făcut spectacol în vestiar VIDEO

Redacția
Încarcă...