RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Parchetul General anchetează AUR pentru minimalizarea Holocaustului

Parchetul General anunță, într-un comunicat de presă, că procurorii s-au sesizat din oficiu privind un comunicat de al AUR în care este minimalizat Holocaustul.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, se arată în comunicatul Parcehtului.

Potrivit legii, negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

  

În comunicatul invocat de procurori, AUR spune că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, în ceea ce califică a fi drept o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, Alexandru Muraru, susține că AUR ar trebui scos în afara legii pe motiv de antisemitism.

digi24

Related posts

Consilierul local Mihai Dediu (PSD) consideră că este suficient de decent pentru câți bani ia de la Consiliul Local Pașcani! Pășcănean făcut prost de social democrat! „Politicienii dedicați au murit de mult”!

Răzvan Grecu

Ludovic Orban: „Vreau să redau Partidul Național Liberal membrilor Partidului Național Liberal”

Redacția

Băsescu: ”S-ar putea să iasă primarii PSD să se activeze. Nu e de joacă”!

Redacția
Încarcă...