RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Parcări pentru mașini electrice și spații verzi întreținute de firme sunt inițiativele lui Olariu aprobate de consilierii locali

În ședința de Consiliu Local ce a avut loc ieri, au fost aprobate două inițiative ale consilierului PMP, Sorin Olariu, prin care se dorește înființarea de parcări destinate automobilelor electrice și instituirea unui program prin care societățile comerciale și instituțiile  să poată adopta un spațiu verde pe care să-l amenajeze.

Astfel, în urma adoptării acestor inițiative, în Pașcani vor fi amenajate două parcări cu câte două locuri, una în zona deal și cealaltă în zona vale, destinate mașinilor electrice. Acestea vor fi dotate cu stații de încărcare rapidă și lentă.

Deși inițiatorul proiectelor și-a dorit ca accesul la aceste parcări să fie gratuit pentru o perioadă de 5 ani de zile, secretarul Irina Jitaru a solicitat ca această prevedere să fie ștearsă deoarece ar fi contrară prevederilor legale.

„Accesul la parcări și la stațiile de încărcare va fi gratuit pentru o perioadă de 5 ani. Ori darea în folosință gratuită are niște reguli conform Codului Administrativ. Deci, nu putem să facem o investiție și să dăm în folosință gratuită decât unor anumite categorii, iar aici nu este cazul”, a constatat Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani.

  

Cât privește proiectul privind aprobarea programului „Adoptă un spațiu verde”, acesta conține un model de protocol ce va fi încheiat între municipalitate și persoanele juridice interesate. Conform acestui act, amenajarea spațiului verde este dată în sarcina persoanei juridice, în timp ce municipalitatea are obligația de a-l întreține și de a asigura apa pentru irigare.

Spațiul adoptat va putea fi ornat festiv cu ocazia sărbătorilor, iar persoana juridică va avea dreptul să monteze o plăcuță prin care să semnalizeze investiția realizată.

Proiectele au fost adoptate de toți consilierii ce au participat la vot, cu mențiunea că liberalii deși erau în sală, nu au participat la votul a mai multor proiecte după ce președintele de ședință a refuzat să dea cuvântul lui Marius Pintilie.

Related posts

Continuă lucrările de modernizare a DN28, Târgu Frumos-Botoșani

Redacția

Perdeaua de flori de la intrarea în municipiu, atracția pășcănenilor și a șoferilor aflați în tranzit

Ema Roman

La munte sau la mare, sute de bugetari ieşeni se spetesc învăţând. Se „perfecționează“

Redacția
Încarcă...