RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi șochează: Iată care sunt vinovații pentru managementul dezastruos din societățile aflate în subordinea Consiliului Local. Cum comentezi?

Primarul Municipiului Pașcani a găsit vinovații pentru managementul dezastruos înregistrat de societățile subordonate Consiliului Local. Pantazi a lăsat să se înțeleagă că presa și politicienii sunt vinovații.

 Declarațiile au fost făcute în ședința de astăzi după intervenția lui Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență, pe marginea unui proiect de hotărâre, timp în care a mulțumit primarului și membrilor consiliului pentru sprijinul acordat.

Intervenția primarului Pantazi a fost următoarea:“Noi trebuie să vă mulțumim pentru managementul pe care îl practicați acolo. Ministrul v-a sugerat să mergeți să manageriați unități asemănătoare în țară, dar noi avem cele trei societăți care au situația pe care o știți foarte bine și se mediatizează și speculează politic o activitate pur economică. Dumneavoastră acolo nu ați făcut politică, ați făcut management economic. Aceleași lucruri dacă se întâmplau și la celelalte trei prestatoare de servicii ApaVital (n.r. a vrut să spună PSA) sau RAGCL, fiți convins că rezultatele erau aceleași. S-a folosit și mediatizat politic, s-au folosit aceste servicii în campania electorală pentru a-și aduce electorat de partea lor. În continuare se face în aceste regii politică, mă refer la RAGCL. Pe deoparte dumneavoastră ați demonstrat că se poate, iar pe de altă parte ceilalți demonstrează că nu se poate, și toată ziua vin cu căciula în mână la bani din bugetul local, iar taxele și impozitele să se ducă în găurile negre create de dânșii”, a subliniat primarul Dumitru Pantazi.  

  

Atragem atenția pe această cale primarului Dumitru Pantazi, cel puțin în cazul ziariștilor sau reporterilor publicațiilor noastre, că noi nu facem politică. Pentru știința domnului primar îi aducem la cunoștință faptul că în calitate de jurnaliști am prezentat, ca de exemplu, atât faptul că Primăria și RAGCL au obținut investiții pentru modernizarea sistemelor de distribuție a agentului termic sau centralelor, cât și faptul că acel demers de atunci este acum unul falimentar pentru regie, pentru că nu sunt consumatori pentru capacitatea la care a fost proiectat. Politicienii atunci s-au grăbit să încapă în fotografii, dar acum vorbesc despre management dezastruos la RAGCL.

De asemenea, când fosta Direcție de Apă Canal a obținut fonduri europene pentru modernizea sistemelor de alimentare cu apă, stația de epurare ori pentru rețeaua de canalizare, jurnaliștii au mediatizat acțiunea bună a autorităților, dar au criticat când a fost cazul,modul in care a fost derulată investiția. Acum, când Consiliul Local Pașcani a delegat obiectul de activitate al PSA (fosta DAC) către ApaVital, pășcănenii au rămas să plătească împrumuturile, iar politicenii continuă să vorbească despre management dezastruos. Mai mult, în CL din 2007, din care actualul primar a făcut parte, a votat o hotărâre prin care a creat o pagubă de aproximativ 20 miliarde de lei bugetului local fostei DAC. Este vorba despre cea prin care nu erau facturate pierderi cetățenilor, Direcția de Finanțe obligând ulterior societatea să le factureze Primăriei, pe care nu le-a achitat.

Cât privește EcoSalubritate, acestei societăți i-a fost cântat prohodul încă de la apariția ei, fără a se ține cont că are un domeniu de activitate extrem de important pe piață la acest moment. Cu un împrumut aprobat pentru dotare și majorarea capitalului social, dar fără susținere, societatea nu va putea rezista. Ceea ce nu trebuie uitat este faptul că în trecut Pașcaniul a pierdut un proiect european din cauza administrației din care Dumitru Pantazi a făcut parte, dar și o stație de sortare și transfer a deșeurilor ce urma să fie amenajată la Sodomeni. Jurnaliștii au mediatizat toate aceste subiecte, dar politicienii care astăzi critică nu vorbesc despre ele, deoarece ar trebui să se acuze de lipsă de viziune și nepricepere.                 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Modificări în regulamentul de furnizarea a serviciului de apă-canal! Dacă stai la casă și uzi gazonul ai putea să plătești doar apa, nu și canalizarea!

Răzvan Grecu

Impozitul pe mașină, diferențiat pe clase de poluare

Redacția

Cutremur resimțit și la Pașcani! Primăria nu are nici la acest moment o evidență a blocurilor cu risc seismic

Ema Roman
Încarcă...