NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi regretă că a mai cumpărat un autoturism pentru Poliția Locală. Uită că mașina sa de serviciu a fost folosită de ginerele său, pe câmpurile AgroComplex Lunca

Declarație stranie a primarului Dumitru Pantazi cu privire la activitatea Poliției Locale, făcută astăzi în ședința Consiliului Local. El s-a arătat supărat de făptul că a achiziționat a doua mașină pentru angajații instituției, pe motiv că nu îi vede des patrulând pe stradă.

Asta în condițiile în care același primar a susținut că instituția își desfășoară activitatea cu un număr redus de personal, iar cei care sunt, răspund multor atribuții. Un exemplu a fost referatul semnat de secretarul Irina Jitaru, adresat edilului local, prin care Poliția Locală era pusă să verifice mai multe suprafețe ocupate de agenții economici din Pașcani, ceea ce a implicat un volum mare de muncă.

Nu ascund faptul că regret că am achiziționat o a doua mașină pentru Poliția Locală. Aș vrea să patruleze mai mult terestru”, a spus Dumitru Pantazi, primarul municipiului.

Apoi edilul local a recunoscut că instituția are probleme din punct de vedere al personalului, patru dintre agenți fiind suspendați, întrucât sunt cercetați într-un dosar. Pantazi a omis să spună că agenții Poliției Locale participă la diferite acțiuni și au în pază mai multe obiective.

„Avem acțiuni bine stabilite, de patrulare sau intervenție acolo unde suntem solicitați. Nu suntem adepții aplicării amenzilor, mergem foarte mult și pe prevenție. Aș vrea să vă spun că avem multe obiective în pază, cum ar fi Căminul Lunca, cel din Blăgești, sedii ale unor instituții publice. Consider că reușim să ne facem simțită prezența”, a spus Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale.

Discuțiile despre activitatea Poliției Locale au avut loc ca urmare a raportului prezentat de șeful instituției. Tonul l-a dat consilierul Constantin Nemțanu (PNL), care s-a declarat interesat de numărul infracțiunilor constatate și intervențiilor la care au participat. Nemțanu nu susține ideea desființării Poliției Locale, cum se discută în alte localități, dar își dorește ca agenții să fie mai vizibili.

Pe subiect a intervenit și consilierul Sorin Olariu (PMP) care a cerut ca polițiștii să intervină în cazul șoferilor care parchează în zona trecerilor de pietoni, dar și a unităților de învățământ din zona deal și vale.  

Cât privește afirmația primarului cu privire la regretul că a achiziționat al doilea autorism pentru această instituție, el uită că una din mașinile de serviciu ale instituției a fost găsită în urmă cu câțiva ani pe un câmp din zona Pașcani. Atunci Pantazi a susținut că a mers să ofere consultanță agricolă ginerelui său, iar mașina s-a defectat la întoarcere.

Advertisements
Loading...

Related posts

600.000 de lei de la bugetul local pentru șase biserici din Pașcani. Fondurile sunt nerambursabile

Marius Parteni

Apometre noi, pe casa scării, pierderi de 19 mc. ApaVital cere bani pentru a se deplasa să verifice apometru general!

Răzvan Grecu

Externalizare si majorari de pret la transportul in comun

Redacția
Încarcă...