NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi pus la punct de Pintilie pe tema Căminului Cultural de la Lunca

Fostul primar al Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, s-a arătat deranjat de faptul că acutual edil șef Marius Pintilie, l-ar fi acuzat de lucrările deficitare de la Căminul Cultural, din suburbia Lunca. În acest sens, consilierul social democrat a luat cuvântul în ședința de Consiliu Local de marți și l-a întrebat pe Pintilie, dacă ar fi trebuit ca pe timpul iernii să pornească el centrala termică a căminului, pentru ca pe pereți să nu apară igrasia.

„Am văzut că săptămâna trecută ați făcut o conferință de presă la Căminul Cultural de la Lunca, unde am fost acuzat de calitatea lucrărilor de la acea investiție. Eu din luna septembrie nu mai sunt primar, domnule Pintilie. Dumneavoastră sunteți primar, ați preluat și activ și pasiv, tot patrimoniul UAT Pașcani. Nu știu dacă eu ar fi trebuit să pornesc centralele pe perioada de iarnă astfel încât să nu ajungă în stadiul de degradare a tencuielilor la acel obiectiv. Dacă trebuia să pornesc eu centralele spuneți-mi că trebuia și nu am știut eu,” a acuzat Dumitru Pantazi, fostul primar al Municipiului Pașcani. 

Acuzele lui Pantazi au fost respinse ferm de Pintilie, care i-a comunicat că nu a susținut niciodată că fostul primar sau fosta administrație este vinovată de calitatea lucrărilor de la Căminul Cultural de la Luncă și i-a recomandat consilerului social democrat să urmărească înregistrarea conferinței de presă.

Am făcut o conferință de presă la căminul Lunca. Conferința de presă este filmată. Eu rog pe toată lumea să se uite la conferința mea de presă și să urmărească dacă vreodată…dacă vreodată am pomenit numele Dumitru Pantazi sau dacă am acuzat fosta administrație, ca să spunem că e o asociere. Eu bănuiesc, domnule Pantazi, că dumneavoastră nu ați văzut filmarea , ci cineva v-a informat. Eu zic că cine vă aduce informații, să fie corecte. Eu am spus așa și mi-am ales cuvintele foarte bine pentru că așa cum spuneți dumneavoastră nu Primăria Pașcani a făcut acea investiție. Deci nu aveam cum să acuz fosta administrație sau fostul primar sau nominal pe Dumitru Pantazi. N-am pronunțat niciodată aceste cuvinte. Am spus doar atât: calitatea lucrărilor făcute este proastă, iar problema cu igrasia sau cu centralele acolo, nu se justifică pentru că dacă avem mucegai doar pe latura din dreapta, nu avem mucegai pe latura din stânga. Dacă era o problemă cu încălzirea, era toată clădirea într-un fel. Este o singură problemă pe laterala de la nord, deoarece apa de pe acoperiș nu se scurge unde trebuie. Acolo este o problemă de construcție. Eu nu v-am acuzat cu nimic,” a răspuns primarul Marius Pintilie.  

  

Proiectul privind modernizarea Căminului Cultural a început în anul 2011, din timpul mandatului primarului Grigore Crăciunescu. Odată cu venirea la Primărie a lui Dumitru Pantazi au fost refăcute studiile. Compania Națională de Investiții a asigurat peste 2,4 milioane de lei pentru modernizarea clădirii, restul lucrărilor fiind în sarcina autorității locale. Din păcate, nici până acum căminul nu a fost racordat la utilități pentru a putea fi deschis.

Advertisements

Related posts

De azi se circulă pe primii 7,3 km din Varianta de Ocolire Bacău

Redacția

Primarul o amenință pe Laura Pașcu după ce aceasta a sesizat Consiliul Local cu nereguli privind documentația de achiziții publice pentru două obiective de interes

Răzvan Grecu

Război între un liberal și un ziarist! Bodoașcă acuză că primarul Pantazi folosește postul de director al Bibliotecii Municipale, pentru a constrânge un realizator tv!

Răzvan Grecu
Încarcă...