NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi propune ca Eco Salubritate să devină acționar la Servicii Publice Pașcani! Ce mișcare pregătește edilul, și unde i-a jucat matematica feste!

Un proiect de pe ordinea de zi a trezit, în mod special, interesul aleșilor locali. Este vorba despre viitoarea societate a municipalității, Servicii Publice Pașcani SRL, care ar urma să aibă ca acționar, pe lângă administrația locală, pe fostul operator, SC Eco Salubritate S.A.

Viitoarea societate a municipalității este una de tip SRL, adică cu răspundere limitată, iar părțile sociale vor fi în număr de 500, în valoare totală de 50.000 de lei. În mod normal, fiecare parte socială ar valora o sută de lei, însă în proiectul avizat de primarul Dumitru Pantazi este trecută o valoare de 50 de lei, semn că cineva stă rău cu matematica.

Eco Salubritate va deține 50 de părție sociale, contribuind pentru acestea cu suma de 5.000 de lei, iar municipalitatea va avea restul de 450, investind astfel în noua societate suma de 45.000 de lei.

Consilierii locali au încercat să afle, ieri, în ședința comisiei juridice, care este interesul acestei asocieri, având în vedere că Eco Salubritate are datorii de un milion de lei. Secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru a explicat că este posibil ca municipalitatea să mai înființieze o societate de tip SRL, iar potrivit legii nu poate fi acționar unic decât la o singură societate.

Artificiul juridic ar putea fi însă un calcul greșit, pentru că la Eco Salubritate S.A. unicul acționar este tot municipiul Pașcani, astfel că în final la Servicii Publice Pașcani SRL va fi tot municipiul Pașcani unic acționar.

Advertisements
Loading...

Related posts

ApaVital a început debranşările. Scările unde locuiesc reprezentanţii societăţii civile, primele vizate

Marius Parteni

Primarul din Ruginoasa a fost luat pe sus de procurori. Un document exploziv a scos totul la lumină

Redacția

Update: Caz în atenția DNA: În plin proces cu Primăria AgroComplex sponsorizează această instituție cu 32.500 de lei!

Răzvan Grecu
Încarcă...