RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Pantazi critică proiectul noii piețe din vale! Bodoașcă spune că în mandatele fostului primar a înflorit specula

Contrele între principalele partide politice ce se vor bate pe voturile pășcănenilor pe 9 iunie s-au întețit, și acum vizează modernizarea pieții vale. Este vorba despre reprezentanții PSD și PNL care se duelează politic, de la distanță, prin intermediul unor conferințe de presă.

Dumitru Pantazi, fostul primar al municipiului și președintele PSD Pașcani, a acuzat că proiectul de modernizare a pieței este întârziat și că acesta nu respectă studiul de fezabilitate aprobat în mandatul său, în sensul că după părerea sa sunt prea mulți stâlpi de susținere a noii hale.

„Deci, s-au pierdut 3 ani și jumătate, s-au crescut costurile cu 50 %, deci în loc să facă cu 7 milioane de lei această investiție se face acum cu 12 milioane de lei. Din ce am observat, s-ar părea că nu s-a respectat din studiul de fezabilitate soluția pentru că am văzut acolo o ploaie de stâlpi. Cum este început la piața în acest moment, e o ploaie din stâlpi. Eu îmi amintesc că am discutat cu cei care au întocmit studiul de fezabilitate, să încerce să găsească soluții, astfel încât să fie deschidere foarte mare, astfel încât să nu ocupăm spațiul din interior cu stâlpi, iar dacă o să mergeți să vedeți la fața locului ploaie de stâlpi. Nu știu cum o să se facă aprovizionarea, nu știu cum o să fie fluxurile pentru că s-a renunțat la soluția propusă din SF, am să analizez și am să vin cu completări în acest sens. Repet, s-a pierdut timp, s-au dublat cu 50 % costurile și responsabil nu este altcineva decât primarul Pintilie. Ăsta este adevărul și nu pe care îl prezintă el”, a acuzat Dumitru Pantazi, președintele PSD Pașcani.

În replică, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului și vicepreședinte PNL Pașcani, a acuzat că în perioada mandatelor de viceprimar și primar ale lui Dumitru Pantazi piețele din Pașcani nu au fost modernizate, iar specula ar fi înflorit.

  

„Vreau să subliniez că i-am văzut pe cei de la PSD într-o campanie în care promovează și sprijină producătorii români din piețe. I-am văzut prin piață în vale, inclusiv pe domnul Pantazi. Păi eu prima dată, l-aș întrebat pe domnul Pantazi ce a făcut în cei 8 ani de mandat de viceprimar și cei 8 ani de mandat de primar, ca să ajute producătorii din Pașcani sau din împrejurimi? De 20 și ceva de ani piața din vale nu oferă nicio facilitate, nu oferă condiții pentru un comerț civilizat pentru producătorii de legume și fructe. Domnul Pantazi a perpetuat un haos și în cel mai bun caz i-a încurcat pe producători din piețe, nu i-a sprijinit. Din contra, pe timpul mandatului domniei sale în piețe a înflorit doar specula, nu sprijinul pentru producătorii de legume și fructe,” a replicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Reamintim că lucrările la Piața Vale au început în luna februarie a acestui an și vor fi finalizate în două etape: prima la finalul lunii august a acestui an, a doua la finalul primăverii viitoare.

Related posts

La Pașcani se încearcă combaterea birocrației în relația cu publicul

Oana Cordoneanu

O pășcăneancă solicită primarului și consilierilor locali ca cetățenii și presa să aibă acces la întâlnirea dintre reprezentanții ApaVital și cei ai Primăriei. Vezi ce le-a scris edililor locali!

Redacția

Pașcaniul – un oraș în care ai ce face?!

Răzvan Grecu
Încarcă...