NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi chemat să igienizeze un spațiu din Piața Vale! L-a cumpărat de la Primărie cu o sumă infimă și l-a lăsat de izbeliște!

Fostul primar al Municipiului Pașcani a fost înștiințat că trebuie să igienizeze o suprafață de 320 de metri pătrați pe care o deține în Piața Vale. Dumitru Pantazi deținea această suprafață de teren prin intermediul societății sale, încă din anul 1998, iar de atunci terenul este neîmprejmuit și plin de gunoaie.

Întrebat despre această situație, viceprimarul Cristian Rățoi a declarat că este la curent cu ea și că i-a transmis fostului primar, prin intermediul unui angajat de-al său, să igienizeze acea zonă.

„Am discutat cu persoana care este la magazinul de la intrarea în Piață și am transmis să vină să igienizeze spațiul respectiv”, a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Dumitru Pantazi a intrat în proprietatea celor 320 de metri pătrați cumpărându-i, în urma a două licitații publice, de la Primărie. Suprafața de teren se află în spatele Halei comerciale și pe ea a fost ridicată o structură de rezistență de la o construcție ce ar fi urmat să deserveasă pășcănenii, dar la care autoritățile au renunțat să o mai finalizeze.

  

Beneficiarul acestei suprafețe de teren a devenit firma fostului primar, în urma a două licitații publice. Prima a fost organizată în anul 1998 și la ea a participat AgroComplex Lunca Pașcani SA și o rudă prin alianță a primarului Dumitru Pantazi, Camelia Ciurlică. Atunci s-au vândut doar 160 de metri pătrați din cei 320, iar prețul de adjudecare a fost de 33 de milioane de lei vechi, cu 2 milioane și jumătate mai mult decât arăta raportul de expertiză.

A doua licitație a avut loc în anul 2002 și președintele comisiei de licitație era Dumitru Pantazi, administratorul de la acea vreme și acționarul majoritar al AgroComplex Lunca Pașcani, iar participanții la licitație erau: firma primarului, AgroComplex Lunca Pașcani și o angajată a acesteia, Iulia Baba.

Suma de pornire a celei de a doua licitații a fost de 55 de milioane de lei vechi și a rezultat în urma unei expertize.  Însă ea a scăzut pe baza unei prevederi legale care stipula că dacă la o licitație nu se oferă prețul de pornire, următoarea organizată va pleca cu un preț mai mic cu 20%.

Astfel, în datele de 21 iunie 2002 și 28 iunie 2002 au fost organizate două licitații la care au participat AgroComplex Lunca Pașcani SA și angajata sa Iulia Baba. Niciunul nu a oferit un preț mai mare sau egal cu suma de la care a început licitația, astfel că valoarea de vânzare a terenului a scăzut prima dată de la 55 de milioane de lei vechi la 44 de milioane de lei vechi, iar a doua oară la 33.194.700 de lei.

De la această sumă s-a plecat în cea de-a treia licitație care a fost adjudecată de angajata AgroComplex Lunca Pașcani SA pentru suma de 33.195.000 de lei. Ulterior aceasta a cedat terenul către societatea AgroComplex Lunca Pașcani.

În final, cei 320 de metri pătrați din Piața Vale au fost cumpărați de la Primărie contra sumei totale de 66 de milioane de lei vechi.

Vezi documente 1

Vezi documente 2 

Advertisements

Related posts

Doar un operator economic va funcționa la Ștrandul Municipal. Primarul propune consilierilor un nou regulament privind închirierea domeniului public: fără consum de băuturi alcoolice în incinta ștrandului

Răzvan Grecu

Judeţul Iaşi dă 300.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Redacția

DOCUMENT. Ce prevede noua stare de alertă. Este limitat din nou numărul persoanelor care participă la nunți sau înmormântări

Redacția
Încarcă...