RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi: „Cedarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare către Apavital Iași este o soluție economică nu politică! ”

Primarul Dumitru Pantazi a declarat ieri seară în cadrul emisiunii „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV, că decizia de a ceda serviciul de alimentare cu apă și canalizare către Apavital Iași este economică și nu una politică.

 

Edilul șef a explicat că municipalitatea nu-și permite să susțină investițiile în rețele de apă și canalizare și că acest lucru nu este posibil nici din fondurile operatorului local Prest Serv Apa.

  

„Noi avem alocați prin masterplan, dacă aderăm la ARSACIS, 13 milioane de euro pentru investiții. Ca să investim această sumă din bugetul local ar trebui să sistăm toate investițiile și plățile salariilor către funcționari și profesori pentru aproximativ 3 ani de zile. Este o decizie economică și nu politică. Dacă vrem ca aceste investiții să fie făcute, singura soluție din punctul meu de vedere este ARSACIS”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

Edilul local a mai susținut că cei de la Apavital Iași vor investi în primă fază bani din bugetul lor pentru unele obiective stringente din municipiu. Pantazi a făcut referire la faptul că operatorul ieșean ar fi dispus să refacă rețele de apă și de canalizare pe străzile care vor intra în acest an în reparații capitale.

„Cei de la Apavital au promis că vor interveni la rețelele de pe străzile care vor fi reabilitate în acest an. Vom trece această promisiune în contractul de delegare de serviciu”, a susținut primarul Dumitru Pantazi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vânzătorii ambulanți au depus cereri la Primăria Pașcani pentru comerțul stradal cu mărțișoare și flori

Oana Cordoneanu

Tronsonul montan al A8, finanțare asigurată. A trecut ultimul test birocratic

Redacția

Situație rarisimă: Un expert analizează modul de factuare a cotei comune de către RAGCL!

Marius Parteni
Încarcă...