NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi: „Cedarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare către Apavital Iași este o soluție economică nu politică! ”

Primarul Dumitru Pantazi a declarat ieri seară în cadrul emisiunii „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV, că decizia de a ceda serviciul de alimentare cu apă și canalizare către Apavital Iași este economică și nu una politică.

 

Edilul șef a explicat că municipalitatea nu-și permite să susțină investițiile în rețele de apă și canalizare și că acest lucru nu este posibil nici din fondurile operatorului local Prest Serv Apa.

  

„Noi avem alocați prin masterplan, dacă aderăm la ARSACIS, 13 milioane de euro pentru investiții. Ca să investim această sumă din bugetul local ar trebui să sistăm toate investițiile și plățile salariilor către funcționari și profesori pentru aproximativ 3 ani de zile. Este o decizie economică și nu politică. Dacă vrem ca aceste investiții să fie făcute, singura soluție din punctul meu de vedere este ARSACIS”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

Edilul local a mai susținut că cei de la Apavital Iași vor investi în primă fază bani din bugetul lor pentru unele obiective stringente din municipiu. Pantazi a făcut referire la faptul că operatorul ieșean ar fi dispus să refacă rețele de apă și de canalizare pe străzile care vor intra în acest an în reparații capitale.

„Cei de la Apavital au promis că vor interveni la rețelele de pe străzile care vor fi reabilitate în acest an. Vom trece această promisiune în contractul de delegare de serviciu”, a susținut primarul Dumitru Pantazi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Conducta de apă care alimentează fosta uzină Remar s-a spart. Muncitorii sosiți la fața locului au lăsat blocurile din zonă fără curent electric

Răzvan Grecu

Ministrul Afacerilor Interne: Concursurile sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii; depun toate eforturile pentru depolitizare

Redacția

Primarul ales face un apel pentru colectarea selectivă a deșeurilor (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site