NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi anunță că a semnat contractul pentru modernizarea și extinderea iluminatului public

Controversatul proiect privind modernizarea iluminatului public a intrat pe ultima sută de metri, după ce astăzi a fost semnat contractul privind execuția lucrărilor cu firma Urbioled SRL din Iași. Valoarea contractului este de aproximativ 21 de milioane de lei, iar de acești bani se vor schimba corpurile de iluminat pe 16 străzi din municipiu.

„Se vor moderniza 16 strazi (Gării, Vatra, Crinilor, Stadionului, Zimbrului, Dragoș Vodă, Ceferiștilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Ștefan cel Mare, Grădiniței, Modovei, Eugen Stamate, Mihail Kogalniceanu, Sportului și Abatorului) și se vor înlocui lămpi în valoare de 6.590.629,000 lei, fără TVA. În urma modernizării, se vor monta 3.765 lampi noi cu led și 500 stâlpi noi”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al municipalității.

Conform informațiilor oferite de Primărie, se va extinde iluminatul public în oraș și suburbii. Valoarea acestor lucrări este de 6.673.000,00 lei fara TVA, iar de acești bani se vor monta peste 2.000 de lămpi noi cu led, peste 1.200 de stâlpi și peste 35.000 ml rețea LES și LED.

În contract este prevăzută și mentenanța rețelei de iluminat public, pentru 5 ani de zile, în valoare de 2.753.338 lei, dar și costurile pentru iluminatul ornamental și arhitectural în sumă de 1.493.919 lei.

Reamintim că primarul Dumitru Pantazi a refuzat să solicite o finanțare europeană pentru această investiție, așa cum au făcut-o Iașul și Romanul, preferând să facă investiția din banii comunității. În august 2019 acesta explica decizia, motivând că atragerea fondurilor europene este un proces greoi.

În acest an, pentru iluminatul public s-a prevăzut suma de 2.000.000 de lei în bugetul local.

loading...
Advertisements

Related posts

Interimatul directorului de la Biblioteca Municipală, prelungit pentru încă 60 de zile

Ema Roman

Primarii PSD revoltați pe Nichita. Printre ei și edilul Pașcaniului

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din zona Gării, Pașcani

Redacția
Încarcă...