NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pandemie de divorţuri la tribunal. Auto-izolarea a dăunat grav căsniciei

Izolarea, nesiguranţa, grijile financiare generate de situaţia economică, dar şi de imposibilitatea desfăşurării activităţii zilnice au fost motivele pentru care multe cupluri din România s-au destrămat în această perioadă, iar partenerii au ajuns în faţa instanţelor de judecată. Unii au ales să divorţeze în urma unei hotărâri luate de comun acord, iar acum aşteaptă un termen pe rolul judecătoriilor, care abia s-au deschis pentru cauzele civile. Alţii, din medii defavorizate, cu educaţie deficitară, au ales să îşi agreseze partenerii de cuplu şi au ajuns să fie vizaţi în penal, în dosare de fapte comise cu violenţă.

„În ceea ce priveşte solicitările adresate casei noastre de avocatură pentru divorţuri şi ordine de protecţie, acestea au crescut într-adevăr, cu circa 50%, ca efect al izolării care a sporit tensiunile dintre soţi. Solicitările au devenit mai pregnante în a doua lună de izolare”, a declarant, pentru „Adevărul”, avocatul Silviu Faier.   

România, în top la capitolul divorţuri Noile cazuri vin într-un context în care instanţele erau oricum supraaglomerate din cauza faptului că în perioada stării de urgenţă doar anumite dosare au fost judecate. Astfel, numai cele privind violenţa în familie au primit termene şi soluţii, în timp ce procesele de divorţ se vor discuta în lunile următoare, dacă nu chiar la toamnă.    

Urmează o nouă perioadă în care dosarele civile nu se vor judeca, cea a vacanţei judecătoreşti. În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora ea va fi scurtată cu o lună, având în vedere că, înainte de pandemie, judecătorii au protestat timp de 30 de zile de supărare că Guvernul voia să le taie pensile de serviciu.

  

„Solicitările de divorţuri şi de ordine de protecţie au crescut cu circa 50%, ca efect al izolării care a sporit tensiunile dintre soţi”,  Silviu Faier, avocat

„Cererile de divorţ au putut fi depuse în instanţă, însă ele nu au primit termen pe fond din cauza situaţiei de urgenţă. Partea mai puţin plăcută este că ele au primit termene în iunie şi altele prin septembrie-octombrie, pentru că, după cum bine cunoaştem, ne paşte vacanţa judecătorească – în lunile iulie şi august – şi în acea perioadă nu pot fi judecate decât un anumit tip de cauze. Din câte ştim noi, nu s-a intervenit nicicum asupra acestei vacanţe”, a spus avocatul.

Continuarea pe adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Cardurile de sanatate vor ajunge prin posta

Redacția

Dependenţi de ecran de la 2 ani. Cei mici riscă să involueze din cauza revoluţiei tehnologice!

Redacția

Un elev a ajuns la spital, după ce un coleg i-a spart capul cu o piatră la școala din Valea Seacă

Răzvan Grecu
Încarcă...