NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Pandemia de COVID-19 i-a lăsat pe unii zilieri din județ fără nici un venit

„Acum este şi restricţia asta cu distanţarea socială, multora le este frică… Iar noi măşti nu avem aici în sat. Este extrem de greu cu banii“, explică unul dintre oamenii contactaţi de „Ziarul de Iaşi“.

Pandemia COVID-19 reprezintă o problemă suplimentară pentru zilierii din judeţul Iaşi. Pe lângă aspectele ce ţin de sănătate, şi munca le este pusă în pericol. Odată cu instaurarea stării de urgenţă, care a condus la restrângerea multor activităţi, o parte dintre persoanele care prestau muncă cu ziua au rămas fără o sursă de venit. „Privilegiaţi“ sunt cei care lucrează în agricultură, întrucât îşi pot desfăşura activitatea în continuare, dar şi aceştia întâmpină o mare problemă: seceta, care a pus stăpânire pe întreaga ţară, îngreunând pregătirea terenului.

„Mergeam cu calul, mai aram o bucată de teren, dar acum îl ţinem de frumuseţe. Pe lângă pandemie, care sperăm să treacă, aşteptăm ploile, că nici apă în fântâni nu mai avem din cauza secetei… Este dificil, deoarece noi nu avem pensie. Ne chemau la lucru bătrânii care nu pot face anumite treburi agricole şi mai câştigam câţiva bani. Acum este şi restricţia asta cu distanţarea socială, multora le este frică… iar noi măşti nu avem aici în sat. Este extrem de greu cu banii“, a spus reporterilor „Ziarului de Iaşi“ Florin Toma, locuitor al comunei Româneşti.

În comuna Dobrovăţ, aflată la marginea de sud a judeţului Iaşi, l-am întâlnit pe Mihai Baciu. Are 53 de ani şi spune că mai are „de tras“ până la pensie, arătând că pandemia a lăsat multă lume fără perspective.

Continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Salariaţii Poştei Pașcani vor intra prin rotaţie în şomaj tehnic

Redacția

Piaţa auto din județul Iaşi este la turaţia maximă. Anul a început în forță!

Redacția

Baia Mare i-a suflat municipiului Iași titlul de Capitală a Tineretului în România

Redacția
Încarcă...