RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pandemia a dus la noi motive de divorț și 50% dosare în plus. Avocat: Soții se amenință din camere diferite și folosesc asta la proces

Pandemia a dus la mai multe motive de divorț, în timp ce numărul dosarelor conexe vieții de cuplu a crescut cu 50%, a declarat la Digi24 avocatul Adrian Cuculis. El a adăugat că au apărut cazuri de violență domestică cibernetică, în care soții se amenință și apoi folosesc amenințările ca probă la proces.  

“Dosarele vizează nu numai divorțuri, ci și alte chestiuni legate de viața de cuplu – stabilirea domiciliului pentru minori, programul de vizitare a acestuia, partajarea bunurilor.

Viața de cuplu e și viața celor care nu sunt căsătoriți. Nu trebuie să divorțeze. Dar când vor să plece din țară, trebuie să își ceară acordul unul altuia și atunci apar nemulțumiri.

Vorbim despre cupluri care se despart, iar când intervine ruptura, minorul devine moneda de schimb și părinții se atacă reciproc.

  

Au apărut noi motive de divorț, pentru că, stând mai mult în același imobil îți dai seama de anumite efecte pe care, plecând la muncă, nu le vedeai sau erau estompate.

Au fost cazuri de violență domestică, legea a fost modificată și avem implementată violența domestică pe partea cibernetică. Stau în casă, unul într-o cameră, celălalt în alta și se amenință.

Astea se transformă în probe în proces –  <uite ce mi-ai spus, uite ce mi-ai făcut>.

Unii si-au trimis copiii la bunici și și-au dat seama că, nemaiavând grijă de minori și-au dat seama că nu se mai înțeleg”, a explicat avocatul.

digi24

Related posts

Ficatul și alcoolul

Redacția

Oraşul invadat de câini! Cetăţenii se tem pentru siguranţa lor

Redacția

Izvorul Tămăduirii. Ce nu ai voie să faci pentru a nu fi lovit de blestem

Redacția
Încarcă...