RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pădurarii primesc arme letale în dotare și cinci salarii la pensionare

Prima decizie importantă după cazurile tot mai dese de pădurari atacaţi sau chiar ucişi de hoţii de lemne. Legea care le dă dreptul pădurarilor de a purta arme letale a fost adoptată de Camera Deputaților și a plecat spre promulgare.

Camera Deputaților, care este for decizional, a adoptat cu 232 de voturi un proiect de modificare a ordonanței de urgență privind statutul personalului silvic, astfel încât pădurarii cu atribuţii de pază să fie dotați cu armament de serviciu, letal sau neletal.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de paza fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor”, se arată în modificarea adusă articolului 23 (1) din OUG privind Statutul personalului silvic.

Personalul silvic poate face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condiţiile legii.

  

De asemenea, personalul silvic poate face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condiţiile legii.

O altă modificare prevede că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Potrivit ordonanței, „personalul silvic este format din persoanele care au pregătire de specialitate silvică atestată prin actul de absolvire a unei forme de învățământ recunoscute în România și care își exercită efectiv în domeniul silviculturii profesiunea de silvicultor”.

Propunerea legislativă va ajunge la președinte pentru promulgare.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Scandalurile penale în care a fost implicat, până acum, primarul Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

PSD a dosit propunerile venite din partea conducerii Creșei nr. 1, privind cuantumul contribuției părinților!

Marius Parteni

Preţul pentru serviciul de canalizare a crescut. Comisiile legislativului local l-au aprobat!

Răzvan Grecu
Încarcă...