NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară

Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Advertisements

Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Advertisements
  

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Advertisements
Advertisements

Related posts

RECOMANDARE – Se va putea călători cu avionul doar cu un test PCR negativ

Redacția

„Sanitas“ a suspendat greva. Vocile sindicaliștilor s-au făcut auzite

Redacția

Trei tineri au ajuns la spital după ce au copiat la un examen! Căștile magnetice s-au blocat în ureche!

Redacția
Încarcă...