NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pacientă cu COVID, operată de o tumoră la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

În a doua zi de Paşti, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, a fost operată prima pacientă infectată cu coronavirus, fiind vorba despre o femeie depistată cu glioblastom, o tumoră cerebrală malignă. Femeia, în vârstă de 65 de ani, este din Suceava şi a fost internată la unitatea medicală ieşeană în urmă cu zece zile, iar la trei zile de la internare aceasta a fost diagnosticată pozitiv. Pacienta primea tratament cu medicaţie antivirală, însă, în cursul zilei de luni, starea ei s-a agravat, necesitând operaţie de urgenţă.

„Intervenţia chirurgicală nu a putut fi evitată, starea de sănătate a pacientei fiind precarăîncă de la prima zi de spitalizare. 

A fost o intervenţie chirurgicală aparte, şi am putea spune chiar sub presiune, şi asta din cauza faptului că am fost nevoiţi să purtăm combinezoane şi echipamente de protecţie speciale, în contextul infecţiei cu virusul COVID-19. O intervenţie emoţionantă pentru întreaga echipă, asta în ciuda faptului că am fost costumaţi cu toţii ca nişte «cosmonauţi»“, a explicat dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale şi medicul care a coordonat echipa operatorie.

În sala de operaţie au intrat şapte cadre medicale care au trebuit să respecte o serie de proceduri. Medicii au mai precizat că, fiind vorba despre o tumoră malignă situată în zona profundă a creierului, cunoscută ca fiind cea mai agresivă tumoră a creierului, prognosticul este unul nefavorabil. Ieri, pacienta era încă intubată şi ventilată „pentru a proteja creierul de traumatismul chirurgical în sine“. Reprezentanţii spitalului spun că au mai fost făcute intervenţii chirurgicale pentru pacienţi suspecţi de coronavirus, dar această operaţie a fost prima în cazul unui pacient confirmat.

  

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

O fetiţă în vârstă de o lună ar putea fi cel mai tânăr pacient infectat cu COVID-19. Ea a fost internată la Spitalul de Copii Sf. Maria, din Iași

Redacția

Dispar centrele de plasament. Sute de copii vor fi mutați în case de tip familial

Redacția

600 de persoane din întreaga Moldovă așteaptă un transplant renal. Un tânăr din județ a primit recent un rinichi nou

Redacția
Încarcă...