NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii de la Coarnele Caprei a făcut zeci de victime şi la Timişoara

Pesticidul extrem de toxic care a dus la decesul celor doi copii din Coarnele Caprei, este fosfura de aluminiu, intoxicaţia fiind produsă pe cale respiratorie. Fosfura de aluminiu eliberează gaz de fosfură atunci când intră în contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind extrem de toxic şi mortal atât pentru oameni cât şi pentru animale.

Conform resurselor de specialitate, efectele toxice pe care substanţa le are afectează inima, plămânii, ficatul, rinichii, ducând la tulburări de ritm cardiac, acidoză şi edem pulmonar, afectând practic toate organele. De asemenea, intoxicaţia cu fosfat de aluminiu are o mortalitate extrem de ridicată între 30 şi 100%, fiind destinat combaterii rozătoarelor şi dăunătorilor cerealelor depozitate. Aceeaşi substanţă a fost responsabilă în luna noiembrie a anului trecut pentru intoxicarea a zeci de adulţi şi copii din Timişoara, firma de deratizare folosind o substanţă foarte toxică, în formă de tablete rotunde, care avea în compoziţie un procent de 56% fosfură de aluminiu. Atunci, doi copii şi mama unuia dintre ei s-au stins din viaţă, insecticidul fiind extrem de toxic.

Cei doi copii de la Coarnele Caprei, unul în vârstă de un an şi jumătate şi fratele său în vârstă de trei ani, s-au stins din viaţă în cursul zilei de sâmbătă, presupunerea iniţială fiind că decesul a survenit după ce au mâncat în cursul zilei de vineri câţiva struguri, după spusele mamei. Însă, în urma necropsiei, la niciunul dintre copii nu s-au găsit urme că ar fi consumat struguri. Ulterior, reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Iaşi au precizat că este vorba despre o intoxicaţie pe cale inhalatorie, cu o substanţă de o toxicitate foarte mare, în stomacul unuia dintre copii fiind găsită o substanţă rozalie, care nu putea fi o substanţă pentru stropit via, substanţele folosite în acest scop având toxicitate foarte slabă, care nu duc la deces.

ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Asasinat odios comis aseara de un psihopat. O fosta jurnalista din Iasi si fetita ei de cinci luni au fost omorate cu cruzime in apartamentul in care locuiau

Redacția

Prefectura continuă verificările la balastierele din județ. Sprijin cu ajutorul Unității Speciale de Aviație

Redacția

Accident rutier în Copou. Un taximetrist a intrat în coliziune cu un tramvai

Redacția
Încarcă...