RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Organizare masivă de șantier lângă Pașcani, pentru nodul rutier A7 – A8! În zonă va fi și parcul industrial

O parte din utialeje grupului de firme UMB, care vor realiza turbionul din proiectul A7 și lurările aferente, Bacău – Pașcani – Siret, au ajuns în zona Pașcani. Pe terenul dintre municipiul nostru și Stolniceni-Prăjescu, pe partea stângă a drumului județean spre Europeană, au ajuns primele utilaje.

Vorbim de buldoexcavatoare, buldozere și compactoare care vor lucra la realizarea acestui nod rutier, ce va conecta autostrăzile A7 și A8.

Nodul rutier va fi de tip turbion și va include 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe de mici dimensiuni. Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 de hectare. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri, cu viteza de proiectare de 80 km/h.

Construirea nodului va duce la relocarea drumului județean (DJ208L) și se va întinde pe circa 2 km. Nodul rutier va fi un reper important în peisajul autostrăzilor din România și va asigura o traversare sigură și rapidă a zonei pe benzi de circulație cu o viteză considerabilă.

  

Menționăm faptul că în zona acestor obiective de infrastructură, Primăria Pașcani, împreună cu Consiliul Județean Iași, lucrează la realizarea unui parc industrial ce se va întinde pe o suprafață de 5,5 hectare de teren.

Related posts

Se retrage gerul din Moldova. Urmează temperaturi primăvăratice

Redacția

Lacul de pe Esplanada din Paşcani! Cum îndepărtează apa operatorul ieșean! (VIDEO)

Redacția

Solicitare pentru înființarea unui Serviciu care să gestioneze problema câinilor comunitari! Iată soluțiile discutate

Marius Parteni
Încarcă...