RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ordin ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe alergenice

Comercianții de produse alimentare neambalate trebuie să afișeze la loc vizibil, începând de azi, informații legate de prezența substațelor care pot provoca alergii sau intoleranță, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Produsele alimentare nepreambalate (ex. produsele vrac) vor avea începând de azi, în mod obligatoriu, informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță, potrivit unui ordin ANPC publicat în Monitorul Oficial.

Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

De asemenea, „informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”, potrivit ANPC.

  

Pentru produsele alimentare nepreambalate vândute prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță (online), informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

ANPC precizează că produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare în vrac sau turnate care nu sunt supuse operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializate, sunt măsurate şi cântărite în prezenţa consumatorului.

digi24

Related posts

Medicii amenință cu grevă generală în 27 iulie. Mai multe spitale au anunțat deja că nu mai pot acoperi gărzile

Redacția

Un elev din Pașcani a fost lovit de un coleg de școală pe fondul unui conflict spontan

Teona Gherasim

Iaşiul este pe locul 15 în ţară după numărul noilor cazuri de infectare cu COVID

Redacția
Încarcă...