RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Orban i-a stricat planurile lui Pantazi! Pensia specială și indemnizația crescută blocate prin OUG! (DOC)

Primarul Dumitru Pantazi a primit ieri o lovitură de proporții de la premierul Ludovic Orban. Guvernul a emis  o Ordonanță de Urgență prin care a înghețat indemnizațiile aleșilor locali și a amânat cu un an de zile intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți de consilii județene și vicepreședinți.

Astfel, primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, a fost afectat în două rânduri de aceste măsuri: indemnizația sa nu va crește cu 7,2%, iar în acest an nu îi va fi plătită pensia specială pentru cele două mandate de viceprimar și unul de primar.

În prezent, Dumitru Pantazi are o indemnizație de 13.520 la care se adaugă un spor de 25% pentru accesarea de fonduri europene. În cazul în care indemnizația sa se majora cu 7,2%, acesta ar fi câștigat 14.493 de lei plus sporul de 25% în valoare de 3.623 de lei, adică un total lunar de 18.116 lei.

La acești bani, dacă Guvernul nu ar fi amânat acordarea de pensii speciale către aleșii locali, primarul Dumitru Pantazi ar mai fi încasat alți 7.380 de lei pe lună.

  

Menționăm că de majorarea indemnizației ar fi beneficiat și viceprimarul Gabriela Nedelcu. Aceasta câștigă în prezent suma de 11.440 de lei, la care se adaugă un spor de 25% în valoare de 2.860 de lei. Dacă Guvernul nu bloca majorarea indemnizațiilor aleșilor locali, viceprimarul Nedelcu ar fi câștigat cu tot cu sporul de 25% suma de 15.328 de lei.

Vezi lista salariilor din Primărie!

Related posts

RetuRO vine în întâmpinarea comercianților prin lansarea magazinului online. Manualul SGR este deja disponibil

Redacția

Branșamentele la sistemul de apă și canalizare vor fi suportate din banii autorităților locale!

Marius Parteni

Firma care execută investiţia de la Căminul Lunca va fi amendată! Nu a respectat graficul de lucrări!

Ema Roman
Încarcă...