RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Orban, despre decizia autorităților de a ceda în fața pelerinilor la Iași: Erau foarte mulți agitatori de profesie, s-a procedat corect

Ludovic Orban a vorbit la Digi24 despre decizia forțelor de ordine de a ceda în fața pelerinilor de la Iași și de a permite accesul la moaștele Sfintei Parascheva. Premierul spune că a fost o decizie operativă corectă, care a dus la evitarea chiar a unor posibile bătăi, pentru că acolo erau „foarte mulți agitatori de profesie”.

Ludovic Orban: A fost o decizie operativă. Ați fi vrut să rămână sutele alea de oameni într-un scandal perpetuu, eventual să degenereze într-un alt scandal? Oricum, erau acolo foarte mulți agitatori de profesie, care special s-au dus acolo, ca să incite spiritele.

Cred că mulți oameni nu erau rău intenționați, pur și simplu au vrut să se ducă. Unii s-ar putea să lucreze în Iași, alții s-ar putea să fi ajuns cu avionul, alții cu mașina personală pentru că s-au dus în vizită la cineva. Era greu de făcut o diferență între agitatori, s-a și văzut că sunt unii care n-au nicio treabă cu sărbătoarea creștină.

Pe de altă parte, uitându-te, vezi și foarte mulți oameni credincioși.

  

A fost o decizie operativă și după părerea mea imediat s-a stins acest focar.

Echipele operative au fost puse în fața unei situații în care trebuiau să ia o decizie. Acolo se putea ajunge la bătaie. Spiritele erau extrem de încinse. Puneau jar pe foc foarte mulți agitatori.

Din punctul meu de vedere a fost o decizie corectă.

digi24

Related posts

Pokemon Go, jocul care a înnebunit lumea. Ce ar trebui să știe părinții despre acest joc

Redacția

Prognoza meteo 13 iunie-11 iulie 2022. Cum va fi vremea şi cât va ploua în luna lui Cuptor

Redacția

Concert în aer liber de ziua comunei Todirești

Redacția
Încarcă...