NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Orban anunţă “măsuri active” pentru relansarea economiei. Statul va plăti o parte din salariul celor ce revin la muncă

Statul va suporta un procent între 35% şi 41,5% din salariul brut pentru orice persoană care revine în activitate, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă ce a marcat împlinirea a şase luni de mandat.

41,5% reprezintă din salariul brut impozitul pe venit şi contribuţiile, a subliniat premierul. Măsura se va aplica şi firmelor care angajează persoane care nu aveau un loc de muncă, fără să fie în şomaj tehnic.

“De asemenea vom genera măsuri active nu numai pentru persoanele care erau în şomaj tehnic, ci şi pentru cele care astăzi nu au loc de muncă. Vom sprijini companiile să angajeze oameni care astăzi nu au loc de muncă, de asemenea cu măsuri active. Aceste măsuri vor varia în funcţie de anumite criterii, precum cele de vârstă. Persoanele de peste 50 de ani sunt mai greu de angajat pentru că firmele preferă să angajeze persoane mai tinere, vom mări alocarea pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani.

Guvernul vrea să schimbe şomajul tehnic cu o ‘măsură activă’ prin care să plătească o parte din salariu angajaţilor care revin la muncă”, a mai declarat Ludovic Orban, citat de Hotnews.

Întrebat cum vor fi asigurate resursele financiare pentru această măsură şi dacă pot fi folosite fonduri europene, premierul a precizat că parte din bani vor fi decontaţi din bugetul folosit pentru măsurile active din fonduri europene, restul va fi din buget.

“Va trebui să mai plătim şomajul tehnic pentru cât timp mai sunt restricţii pentru anumite companii”, a declarat premierul.

Reamintim că, în prezent, peste 1,2 milioane de persoane au intrat în şomaj tehnic sau au rămas fără un loc de muncă de la declararea stării de urgenţă.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

KOSAROM sparge piaţa

Redacția

Creșterea salariului minim înmulțește șomerii

Răzvan Grecu

Riscăm să rămânem fără gaze la iarnă: Avertismentul ANRE

Redacția
Încarcă...