NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Orban anunță demiteri în sectorul public. “Mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba”

Premierul Ludovic Orban susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor, reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică.

Prim-ministrul Ludovic Orban a reafirmat că Guvernul nu îşi propune să scadă salariile, ci să crească veniturile românilor „pe baze economice realiste”, într-o intervenție la un post de televiziune, transmite News.ro. 

În momentul în care i s-a atras atenţia asupra deficitului bugetar, Ludovic Orban a afirmat că acest deficit bugetar trebuie privit şi în contextul situaţiei financiare de la care a pornit România.

„România a plecat de la un deficit moştenit de 4,6%. Deficitul de 9,1 trebuie privit şi în dinamica lui, este un deficit pe care l-ai păstrat din anul anterior. Alte ţări se duc la deficite mai mari în condiţiile în care nu aveau deficit. La noi, creşterea deficitului este mai mică decât creşterea deficitului în alte ţări europene. Inclusiv dinamica Produsului Intern Brut raportat la media europeană ne plasează cu 2,4% PIB într-o situaţie mai bună decât media europeană. În România, de exemplu, a crescut salariul mediu net”, a afirmat premierul Ludovic Orban.
El spune că „există o tendinţă de revenire” a economiei, în condiţiile în care cinci luni consecutiv se constată o creştere industrială şi patru luni consecutiv au crescut încasările la buget.

  

„Nu există tăiere, dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă”, a adăugat prim-ministrul.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Primăria are liber la întocmirea titlurilor de proprietate care nu au fost eliberate

Redacția

Pantazi, o nouă piedică pusă libertății de exprimare: Dezbaterile organizate de Actualitatea TV, interzise în Casa de Cultură

Marius Parteni

Păşcănenii întreabă! Municipalitatea spune că va face investiţii în iluminatul public! Primarul Dumitru Pantazi:”oraşul este întunecat”

Ema Roman
Încarcă...