NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Oraşul invadat de câini! Cetăţenii se tem pentru siguranţa lor

Problema câinilor comunitari este de departe de a fi rezolvată la Paşcani. Timpul trece, iar maidanezii se  înmulţesc atât în oraş, cât şi în suburbii. Aproape zilnic, pe reţelele de socializare apar imagini şi filmări din partea oamenilor, drept semnal de alarmă cu privire la această situaţie.

 

 

Asta în ciuda faptului că din luna noimebrie a anului trecut, Serviciul de Gospodărie Comunală, care se ocupă cu strângerea patrupedelor de pe străzi, a primit în dotare o puşcă cu tranchilizant, ceea ce ar trebui să ajute la rezolvarea problemei.

În realitate, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate. În urmă cu câteva zile, o cititoare ne-a trimis pe adresa de mail a redacţiei, un videoclip în care apare o haită de câini, chiar în centrul oraşului, zona deal. În imagini se vede cum femeia aleargă panicată, iar din spate vin maidanezii lătrând.

O altă situaţie ne-a fost semnalată în cartierul Vatra Paşcani, de către un bărbat care locuieşte în zonă. Omul a spus că sunt câteva haite de câini care stau pe străzile lăturalnice şi pe câmpuri, unde fac legea.

Atât el cât şi vecinii săi se tem atât pentru siguranţa lor, cât şi pentru siguranţa animalelor pe care le duc zilnic la păscut.

„Ce facem cu câinii? Sunt peste douăzeci de câini. Vă daţi seama ce să întâmplă dacă sare pe vreun animal…Cine îmi plăteşte despăgubiri?”, ne-a spus un păşcănean din cartierul Vatra Paşcani.  

În acelaşi timp, cei de la serviciul de ecarisaj spun că prind în jur de cinci câini pe zi, pe care îi duc la padocul din pădurea Moţca. 

Foto sursa Facebook

Advertisements
Loading...

Related posts

Fosta stradă Tăbăcăriei transformată în canal de scurgere a apei pluviale

Teona Gherasim

Premiul Internațional de Artă Contemporană obținut de pășcăneanul Silviu Drângă

Teona Gherasim

Asociația Pentru Pașcani solicită primarului să respecte legea și să acorde ajutoare financiare celor nevoiași pentru plata facturii la apă!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site