NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Opt şcoli din judeţ vor fi în scenariul roşu, de miercuri, când încep orele

Elevii din toată ţara vor reveni la şcoală pentru trei zile, de miercuri până vineri, însă situaţia epidemiologică arată mult mai bine faţă de momentul în care au intrat în vacanţa prelungită de Paşte. 

În Iaşi, doar 8 şcoli îşi vor redeschide porţile în perioada 5-7 mai în scenariul roşu, conform hotărârii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În mod concret, în cele opt şcoli participarea zilnică la ore va fi permisă doar preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. În 333 de unităţi de învăţământ din Iaşi se continuă orele în scenariul galben, cu aceleaşi restricţii ca în cel roşu, iar 308 de şcoli vor fi în scenariul verde: participă toţi preşcolarii şi elevii la ore, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

De altfel, la nivelul judeţului Iaşi, din rândul celor 98 de oraşe şi comune, 64 sunt în scenariul verde, 31 în cel galben şi trei în scenariul roşu. Doar în Costeşti, Oţeleni şi Tansa incidenţa cazurilor de COVID-19 a rămas mai mare de 3/1.000 locuitori. Reamintim că toţi elevii din învăţământul special vor veni la ore, cu prezenţă fizică, indiferent de incidenţa cazurilor de COVID-19, atâta timp cât localitatea nu este în carantină. „Conform Ordinului nr. 3.558 din 29.03. 2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020 – 2021, elevii claselor a VIII-a , a XII-a şi a XIII-a au vacanţă în perioada 30 aprilie – 9 mai 2021 şi revin la cursuri luni, 10 mai 2021, iar grupele de grădiniţă şi elevii celorlalte clase au vacanţă în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021 şi revin la cursuri miercuri, 05 mai 2021”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Zile libere plătite unuia dintre părinți, în perioada suspendării școlilor. Camera Deputaților a aprobat OUG a Guvernului

Redacția

Umilirea profesorilor de la sate continuă

Redacția

Ea este Maria Elisabeta, singura elevă din mediul rural, care a luat 10 la Evaluare fără meditații

Redacția
Încarcă...