RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Opoziția contestă în termeni duri intenția lui Pantazi de a da 10.000 de euro pentru repararea unei străzi din Ialoveni

Un proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ce va avea loc luni, 16 decembrie, a aprins spiritele în rândul contestatarilor actualei conduceri a Primăriei. Documentul amintit este inițiat de primarul Dumitru Pantazi și prevede ca municipalitatea să finanțeze din bugetul local un proiect de reabilitarea a unei străzi din orașul Ialoveni din Republica Moldova.

Suma este de 10.000 de euro, iar ca paritate în actele municipalității a fost trecută suma de 50.000 de lei. Cum în bugetul local nu mai erau sume disponibile de bani la alte capitole, finanțarea se face din fondul de urgență.

Propunerea primarul Dumitru Pantazi nu a fost însă pe gustul opoziției care a criticat în termeni duri acest demers. Primii care au luat atitudine au fost liberalii. Claudiu Bodoașcă a postat pe Facebook un mesaj prin care atrage atenția că acei bani ar fi trebuit să fie folosiți la majorarea burselor elevilor sau la montarea de centrale termice în locuințele celor fără posibilități materiale.

„În situația când luna trecută a motivat că bursele elevilor nu pot fi majorate deoarece nu sunt bani, în situația când sunt pășcăneni ce îngheațăîn case deoarece nu au posibilități materiale să-și monteze centrale termice, în situața când foarte multe proiecte de investiții,ce au indicatori tehnico economici aprobați de CL ( locuri de joacă , terenuri de sport, reabilitare străzi, cimitir, lacul Peștișorul , piața , etc), bat pasul pe loc din lipsa de finanțare ….. d-nul primar vrea să finanțeze investiții în orașul Ialoveni!”, a scris pe Fecbook Claudiu Bodoașcă.

  

Bodoașcă mai acuză că această inițiativă a fost luată de primarul Dumitru Pantazi după o întâlnire cu primarul orașului Ialoveni ce avut loc zilele trecute la Primărie, ocazie cu care a fost semnat oficial acordul de înfrățire dintre cele două localități.

„Știu că zilele trecute primarul Orașului Ialoveni a fost la Pașcani, pentru semnarea acordului de înfrățire și mai știu că cei din Ialoveni sunt renumiți pentru vinurile lor dar, cu toate acestea , anumite stări de euforie nu vă dă dreptul,d-nule primar , să confundați Fondul de rezervă , creat din taxele și impozitele pășcănenilor, cu pusculița proprie”, a acuzat Bodoașcă.

O poziție similară au avut-o și membrii filialei locale a USR care, tot pe Facebook, i-au cerut primarului Dumitru Pantazi să plătească cei 10.000 de euro din salariul său.

„Pantazi propune printr-un proiect de hotărâre finanțarea unei investiții în valoare de 10.000 de euro în orașul Ialoveni din Republica Moldova.USR Pașcani este de acord cu acest proiect cu condiția ca banii să fie reținuți din salariul primarului ( câștigă aproximativ 3000 de euro/lună), având în vedere faptul că oricum nu merită să încaseze acești bani.

USR Pașcani consideră că banii orașului trebuie administrați rațional și nu trebuie folosiți pentru a alimenta accesele de grandomanie ale actualului edil. Acesta nu pare să înțeleagă faptul că JAFUL ȘI RISIPA din Primăria Pașcani trebuie să înceteze” a fost opinia ceor de la USR.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice repetate pentru a comenta aceste acuzații și pentru a formula un punct de vedere cu privire la necesitatea acestui proiect. Nici purtătorii de cuvânt ai municipalității nu au răspuns la apelurile telefonice pentru a răspunde la acuzațiile formulate de politicienii din opoziție.

Related posts

Programul de transport public județean din Iași a fost anulat de judecători. „S-au grăbit, au făcut acest program fără studiu și a avut un impact nefavorabil”

Redacția

Viitor sumbru pentru pășcăneni! Taxele și impozitele locale ar putea fi duble anul viitor din cauza unui vot dat de PSD și Sorin Olariu

Răzvan Grecu

Marcel Vela va scoate mii de angajaţi MAI din birouri pe stradă

Redacția
Încarcă...