RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Operatorii din comunicații au fost excluși din etapa a doua de vaccinare care începe vineri

Pentru etapa a doua de imunizare, statul se pregăteşte să vaccineze şi persoanele care deservesc activități esențiale pentru buna funcționare a infrastructurii critice. Este şi cazul operatorilor din comunicaţii, numai că aici au restrâns categoria doar la angajaţii STS, ai Radioului şi ai Televiziunii.

“S-a plecat de la faptul că toate persoanele vor avea acces la vaccinare. Este doar o etapizare care este impusă de un ritm și de un calendar de livrare a dozelor de vaccin.

Așa cum am început cu personalul medical, în următoarea etapă este important să protejăm persoanele la risc să dezvolte forme grave de îmbolnăvire”, a declarat pentru Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid în România.

Cât de importantă este activitatea operatorilor din comunicaţii care asigură mentenanţa şi buna funcţionare a sistemelor informatice

În etapa a doua a campaniei de vaccinare, care începe pe 15 ianuarie, statul se pregătește să imunizeze în fața COVID-19 și persoanele care desfășoară activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurilor critice. Aici intră și angajații din telecomunicații.

  

Problema este că statul a restrâns vaccinarea la angajații Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Radioului Public și ai Televiziunii Naționale.

Prin urmare, zecile de mii de angajați ai companiilor din domeniu, de care depinde întreținerea infrastructurii de telecomunicații nu se regăsesc pe listă și trebuie să aștepte până în aprilie pentru a se putea programa pentru vaccinare.

Asta în condițiile în care mulți dintre ei fac muncă de teren și interacționează zilnic cu mulți oameni. Orice sincopă în activitatea acestora se traduce în probleme cu conexiunea la internet, probleme cu cablul TV şi telefonie fixă sau mobilă.

Absența conexiunii la internet, chiar și pentru o perioadă scurtă ar afecta: programarea on-line a vaccinării; cursurile școlare on-line; munca on-line; buna desfășurare a unor întâlniri de afaceri internaționale on-line; funcționarea cardului de sănătate, activitatea bancară. 

Și activitatea STS se bazează tot pe furnizorii serviciilor de comunicații. La fel și serviciul de urgență 112.

De o bună conexiune la internet depind și numeroase platforme guvernamentale.

digi24

Related posts

Trei copii s-au născut de Crăciun, la Maternitatea Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Cu ce te ajută glucometrul și cum îl folosești corect

Redacția

Premierul Florin Cîțu, despre pregătirile pentru valul patru: „Aş vrea să văd dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu”

Redacția
Încarcă...