RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Omul de afaceri Gruia Stoica a cumpărat Rafo Oneşti. Ce planuri are?

Compania Roserv Oil, parte a Grupului Grampet controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, preia platforma industrială a rafinăriei Rafo Oneşti, aflată în faliment, într-o tranzacţie coordonată în insolvenţă de CITR, a anunţat luni casa de insolvenţă.

Roserv Oil este o societate nou-înfiinţată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel naţional de terminale logistice atât pe partea de containere, dar şi depozite pentru produse petroliere.

„În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei Rafo Oneşti, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere şi produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului Grampet, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele Rafo Oneşti devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului Grampet”, precizează CITR.

Odată cu preluarea de către Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puţin 600 de locuri de muncă iar prima fază a proiectului care implică activele tranzacţionate va genera peste 200 de locuri de muncă. În perioada imediat următoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalaţiilor existente.

  

ziarul de iasi

Related posts

Mii de controale ANAF în toată România

Redacția

Românii strâng cu greu banii pentru vacanţă. Aproape 40% spun că bugetul pentru concedii este mai mic în acest an

Redacția

Un controversat afacerist ieșean a luat o bună parte din Scudas Pașcani

Redacția
Încarcă...