RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

OMS recomandă starea de urgență în România

Pandemia de coronavirus de la noi din țară galopează de la o zi la alta! După expirarea stării de urgență, cazurile de infectare au început să se îmulțească, spre disperarea tuturor. OMS intervine și punctează faptul că, în această perioadă, izolarea este cea mai bună soluție.

OMS intervine în contextul pandemiei mondiale de coronavirus și menționează faptul că izolarea este, acum, cea mai bună soluție. România este una dintre țările direct vizate de acest lucru, mai ales ținând cont de faptul că numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut după ce Starea de Urgență a expirat. Oamenii au început să nu mai respecte măsurile impuse de autorități și astfel s-a ajuns la un număr alarmant de infectări cu virusul ucigaș din China.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan – directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

În concluzie, OMS sfătuiește țările să se deschidă cu prudență, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare.

  

bzi

Related posts

Alexandru Rafila: Până la finalul lunii martie este posibil să nu mai avem nevoie de starea de alertă

Redacția

Târgu Frumos: Consultații gratuite la Cabinetul de Medicina Internă, cu bilet de trimitere

Redacția

Pe mesele ieşenilor vor ajunge 24.000 de porci

Redacția
Încarcă...