RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu și Nedelcu prinși cu minciuna! Asociația Ambulanța Life nu a solicitat spațiu pentru un Centru de Dializă! (DOC)

Vinerea trecută au fost discuții aprinse în plenul Consiliului Local, pe marginea unui proiect de hotărâre, prin care se dorea schimbarea destinației unui spațiu din patrimoniul Primăriei, în vederea înființării unui Centru de Dializă. Proiectul a fost inițiat de Sorin Olariu, consilier PMP, însă primarul Marius Pintilie a atras atenția că spațiul este impropriu pentru o astfel de destinație.

Locația este la etajul unu, al clădirii administrative din Piața Deal, iar la etajul al doilea se fac lucrări în vederea unui Centru de Recoltare a Sângelui. Spațiu are 155 de metri pătrați, iar primarul consideră că această suprafață este insuficientă.

Mai mult, Pintilie a atras atenția că nu a făcut nimeni o solicitate pentru acel spațiu, în vederea amenajării unui Centru de Dializă, astfel că proiectul nu are temei.

„Dacă dumneavoastră aveți o astfel de cerere pentru locația de aici, spuneți investitorului să vină la Primărie și să o depună, în care să specifice că vrea să facă un Centru de Dializă la etajul 1, pe strada Eugen Stamate, în 155 de metri pătrați. Nu există nicio astfel de cerere! Eu nu înțeleg de la ce avem proiectul acesta. Inventăm noi lucruri?! Acum cum vă gândiți dumneavoastră? Că o să gestionăm noi Primăria un Centru de Dializă? Să facem un compartiment în Primărie care să se ocupe de Centrul de Dializă? Nu ar trebui să facă această investiție altcineva? Un terț? Chiar dacă am avea un spațiu potrivit, noi îl dăm conform legii pe procedură unui câștigător de licitație și ăla se ocupă de activitatea în sine, nu se ocupă Primăria să facă Centru de Dializă. Angajăm noi medic și asistenți să facem noi dializă?! Deci, dacă dumneavoastră cunoașteți pe cineva care dorește să facă un Centru de Dializă la Pașcani, nu am nimic împotrivă. Dar să inventăm noi proiecte, doar pentru că dă bine?! Există o astfel de cerere, știți pe cineva care vrea să facă în 155 de metri pătrați, la etajul 1, în locația aia, Centru de Dializă?”, a întrebat primarul Marius Pintilie, pe susținătorii proiectului. 

  

Fostul viceprimar al Municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu, a susținut că pentru acea locație există o solicitare de la Asociația Ambulanța Life și a subliniat necesitatea unui Centru de Dializă.

„Bună ziua! Într-adevăr, noi considerăm că înființarea unui Centru de Dializă în Pașcani este o idee extraordinar de bună și este absolut necesar. Din câte știu eu, există o cerere din partea celor care au înființat sus, de fapt lucrează, la Centrul de Recoltare a Sângelui. Cei de la Patrimoniu îmi pot confirma. Există, nu? Da, există această cerere și cred că trebuie să o solicitați din compartiment și eu zic că este bine să votăm acest proiect, noi nu schimbăm decât destinația spațiului și apoi dumnealor vor veni și vor înființa acest Centru de Dializă”,  a susținut Gabriela Nedelcu, fostul viceprimar al Municipiului Pașcani.

Sorin Olariu, consilier local din partea PMP, a susținut și el interesul celor de la Asociația Life, pentru deschiderea unui Centru de Dializă.

„Știți prea bine și puteți să-i întrebați și pe cei de la Ambulanța Life, că își doresc acest lucru. Discuția a fost de mulți ani, știu că vă faceți că nu vedeți, că nu auziți”, a suținut și Sorin Olariu că cei de la Ambulanța Life ar dori locația pentru un Centru de Dializă.

Doar că, Grațian Benchea, președintele Asociației Ambulanța Life a negat că a făcut o astfel de solicitare. Acesta a explicat telefonic că el dorește acea locație pentru un Centru de instruirea populației privind acordarea primului ajutor și comportament în caz de dezastre. Benchea a mai explicat că acea locație este improprie pentru un Centru de Dializă, deoarece ar trebui să se construiască două lifturi exterioare, unul pentru septici și altul pentru aseptici, plus alte dotări care ar fi extrem de costisitoare, din cauza amplasamentului locației.

Cele explicate telefonic de Grațian Benchea se susțin, la Primărie existând o solicitarea pentru un Centru de instruirea populației privind acordarea primului ajutor și comportament în caz de dezastre, depusă în data de 11 august, anul curent.

Olariu și Nedelcu nu sunt la primul episod în care fac afirmații în spațiul public, care ulterior se dovedesc a fi false. De exemplu, vinerea trecută Sorin Olariu și-a cerut scuze public după ce în urmă cu câte săptămâni l-a acuzat pe Claudiu Bodoașcă că l-a depunerea jurământului de consilier local nu a pus mâna pe Biblie, imaginile surprinse de la eveniment, demonstrând contrariul.

Tot o acuzație falsă la adresa lui Bodoașcă a lansat în luna septembrie și Gabriela Nedelcu. Aceasta a acuzat într-o emisiune electorală că proiectele de hotărâre privind aprobarea studiilor de fezabilitate pentru amenajarea noului cimitir și pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare nu au fost votate de consilierii locali liberali.

Liberalul a arătat jurnaliștilor două procese verbale ale ședințelor în care s-au votat celor două proiecte, din care rezultă că el și colegii săi au votat ambele studii de fezabilitate: atât cel cu noul cimitir, cât și cel cu extinderea rețelelor de apă și canalizare. Gabriela Nedelcu nu și-a cerut scuze și nici nu și-a retras acuzele!

Related posts

Internauții reclamă bezna din centrul municipiului Pașcani

Răzvan Grecu

Averile aleșilor locali care vor conduce municipiul în următorii patru ani. Iată proprietățile și veniturile lor!

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi continuă abuzurile pro ApaVital: a facturat redevență după voința ARSACIS, nu după hotărârea consilierilor locali! (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...