NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu propune renunțarea la proiectul de amenajare a noului cimitir, pe motiv că ar fi ilegal! În 2018 a votat inițiativa lui Pantazi!

Aprobarea împrumutului de la Trezoreria Statului pentru a finanța, pe lângă lucrările de modernizare a pieței din vale, și cele de amenajare a noului cimitir, l-au determinat pe consilierul local Sorin Olariu de la PMP să solicite renunțarea la acest proiect. Motivele invocate sunt o presupusă nelegalitate a proiectului și capacitatea prea mică a noului cimitir.

Olariu propune ca de banii împrumutați să fie cumpărată o suprafață de teren, mult mai mare, la periferia municipiului și acolo să se realizeze această investiție.

„Am spus-o în mai multe rânduri în ședințele de Consiliu Local, că proiectul este ilegal și fac referire la legea cimitirelor. De la gardul cimitirului trebuie să avem o sută de metri până la următoarea proprietate, nu până la următoarea construcție, dar aici se face confuzie, mă rog. Există riscul ca cineva să facă o plângere în acest sens și acest proiect să fie oprit. Dar să mergem mai departe, stau și mă uit la faptul că ne împrumutăm cu 6 milioane pentru cimitir. Intrăm pe proiectul cimitirului și o să vedem că se vor construi 800 de locuri acolo. Uitându-ne la rata deceselor la Pașcani, care este de 250 pe an, o să vedem că trei ani și un picuț cimitirul este plin. În altă variantă, s-ar putea epuiza și mai repede dacă cetățenii vor vrea să se asigure dinainte că au un loc de veci.Propunerea mea este mai veche. Cel mai bun lucru este să se renunțe la acest proiect și cu banii respectivi să se cumpere teren, undeva în marginea orașului, să faci un cimitir mai mare, să aibă măcar 1.500 de locuri și acolo să investești pentru mulți ani”, a propus Sorin Olariu, consilier din partea PMP.

Dacă o astfel de propunere ar fi aprobată, amenajarea noului cimitir ar fi întârziată cu cel puțin 5 ani de zile. Asta deoarece procedurile de achiziție de imobile de către unitățile administrativ teritoriale sunt foarte complicate, iar mai apoi trebuie reluate toate etapele pentru amenajarea noului cimitir: notă conceptuală, studiu de fezabilitate, proiect și execuție.

  

Ca idee, cât poate dura implementarea unui astfel de demers, trebuie să ne reamintim că amenajarea unui nou cimitir pe locația din cartierul Fântânele a fost aprobată în primăvara anului 2000. Abia în 2018, consilierii locali au aprobat în unanimitate proiectul noului cimitir și valoarea lui. Acum însă consilierul local Sorin Olariu susține că acesta este nelegal, deși l-a votat.

Advertisements

Related posts

Proiect de 112 milioane lei pentru gunoaiele judetului. Statie de transfer si sortare la Ruginoasa

Redacția

Contribuabilii invitați de Administrația Finanțelor Publice Pașcani la o întâlnire informală

Răzvan Grecu

Proiectele societății civile privind retragerea din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare a serviciului de apă-canal către ApaVital Iași în dezbatere publică pe site-ul Primăriei!

Răzvan Grecu
Încarcă...