NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Oglindă, oglinjoară, care e cel mai legal loc de joacă din municipiu: parcul de la C5 avea aprobată înfiinţarea şi finanţarea de Consiliu Local, iar cel de la L1 amenajat fără indicatori tehnico economici aprobaţi! (DOC)

Distrugerea locului de joacă de la C5 a fost abuzivă. Cel puțin așa reiese din actele pe care NewsPascani.com și Actualitatea TV le au la dispoziție.

Este vorba despre două hotărâri de Consiliu Local care aprobă înființarea a șase locuri de joacă și indicatorii tehnico economici ai acestora. Mai mult, această investiție are și avizul Consiliului Tehnico-Economic plus un contract pentru proiectare şi execuţie.

În anul 2008 consilierii locali emiteau, la inițiativa primarului Grigore Crăciunescu, Hotărârea 99 în care se prevede înfințarea a 6 locuri de joacă după cum urmeaza:

  

–          Aleea Camil Petrescu, lângă CT 10 și bl. P2

–          Strada M. Kogălniceanu, lângă bl C5 și C 4

–          Strada Garabet Ibrăileanu, lângă bl. Z1

–          Între bl. C1, C2 și Căminul Remar

–          Între bl. B6, C9, B11, B7

–          Aleea 1 Decembrie 1918, lângă bl. C12

După un an de zile același Consiliu Local a aprobat prin HCL 176/2009 indicatorii economici la șapte locuri de joacă. Cele șase de mai sus și un altul din curtea Creșei nr.1. Valoarea totală a acestora a fost stabilită la 763.609  lei cu TVA.

Din documente reiese clar că legislativul local a aprobat suma de 126.865 de lei pentru amenajarea locului de joacă de la blocurile C4 și C5. Mai mult, acesta avea şi avizul Consiliului tehnico economic nr.13/23.10.2009, plus un contract din 2010 pentru proiectare şi execuţie. Cu toate acestea a fost dezafectat pentru că nu avea autorizaţie de construcţie!!!

Celălalt parc de la L1 a fost amenajat în condiţii mult mai puţin legale: fără a avea avizul Consiliului tehnico economic şi fără ca legislativul local să fi aprobat indicatorii tehnico economici ai acestei investiţii. Nici vorbă de proiect sau de contract!

Primăria, prin purtătorul de cuvânt Paul Apostol, continuă minciunile pe această temă susţinând nici mai mult nici mai puţin că legislativul local a aprobat în 2009 prin HCL 176 indicatorii tehnico economici pentru un loc de joacă ce a fost aprobat spre a fi înfiinţat în 2013!!! Tot administraţia locală susţină că în 2010 a semnat contractul cu DFS Piteşti pentru două locuri de joacă dintre care  şi cel ce a fost aprobat spre a fi înfiinţat în 2013!!! Şi avizul Consiliului tehnico economic ar fi fost emis tot în 2009!!!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA DOCUMENTELE

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Pintilie s-a judecat, astăzi, la București cu inspectorii de integritate

Răzvan Grecu

Reacția primarului după ce prefectul a atacat trei hotărâri: ”Vom face o ședință extraordinară în luna februarie pentru a stabili aceste consilii”

Răzvan Grecu

Strada Nicolae Iorga (Mârzasca) pe hârtie asfaltată, în teren dezastru

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site