NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Oferta educaţională a Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos (VIDEO)

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos, unitate de învăţământ cu tradiţie, destinată instruirii şi educării copiilor cu deficienţe de vedere, îşi prezintă oferta educațională pe anul viitor. Sunt 17 clase, de la pregătitoare, până la liceu, destinate copiilor din cele opt județe ale Moldovei.

”Rugăm părinții care au astfel de copii cu probleme de vedere, să viziteze școala noastră, să se informeze despre demersul nostru didactic, cazare , masă și condițiile pe care le oferim, despre terapiile specifice . Garantăm că avem un învățământ de calitate și școala este la standarde europene. Îi așteptăm cu drag, și dacă sunt interesați să vină în vizită la Liceul special ”Moldova” din Târgu Frumos”, ne-a precizat Margareta Pristavu, director Liceul Special ”Moldova”.   

     Unitatea de învățământ oferă instrumente pentru dezvoltare inteligenței multiple, tehnologie avansată pentru nevăzători,  instrumente pentru scrierea braille, asistență psihopedagocică, medicală, cazare și masă.

Instituția de învățământ a fost înființată în 1961.  De-a lungul anilor, Liceul Special ”Moldova” s-a implicat în toate activităţile cultural-artistice (spectacole, concursuri locale, judeţene şi naţionale) şi sportive (concursuri de şah la nivel local şi naţional). Graţie unor cadre didactice care au lucrat aici – profesor de limba şi literatura română George Cârligeanu – Bitu şi învăţător Aurel Bulancea – copiii nevăzători din toată ţara învaţă tainele scrisului şi cititului Braille şi astăzi din abecedarul alcătuit de cei doi.

  

Oferta educațională a Liceului Special "Moldova" Târgu Frumos, an școlar 2020 – 2021.

Publicată de Liceul Moldova pe Luni, 25 mai 2020
Advertisements

Related posts

Înfrăţire între oraşul Târgu Frumos şi Ringnano sull’ Arno din Italia

Ema Roman

Târgu Frumos: Festivalul „Cerbul, Moștenire din Străbuni”

Oana Cordoneanu

Târgu Frumos intră în atmosfera de sărbătoare! Se aprinde iluminatul festiv și va avea loc un concert de colinde

Ema Roman
Încarcă...