RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Oameni generoși au sărit în ajutorul familiei din Topile. Preotul Cristea și o femeie de afaceri din Pașcani le va ridica casa la roșu

Cazul celor două copile și a mamei lor care trăiesc în condiții inumane într-o cocioabă din Topile, nu a rămas fără ecou în rândul oamenilor de bine. Mai multe persoane și-au exprimat intenția de a ajuta familia, ajunsă la limita puterilor materiale.

Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de administratorii grupului Donații Pașcani. În luna februarie, o echipă Actualitatea Tv a însoțit pe cei care au demarat acțiunea de a ajuta familia Davidoaia. Mai multe persoane și-au arătat disponibilitatea de a sări în ajutorul mamei-rămasă văduvă de tânără, și a celor două copile, pentru a le readuce speranța în suflete.  Condițiile decente de locuire vor însemna pentru ele șansa la un viitor mai bun.

  

Apelului umanitar i s-a alăturat și angajați ai Poliției TF Pașcani. Vasile Ilade este unul dintre polițiștii care se implică în acest caz. El le va oferi pământul pentru construcția unei case cu două camere, iar preotul Dumitru Cristea, alături de femeia de afaceri Doina Cepalis le vor ridica construcția la roșu. După ce vor fi finalizate actele cu suprafața de teren pe care va fi construită casa, se va trece la treabă. Apoi vor mai avea nevoie de ajutor în continuare: electricitate, și ce este necesar într-o casă. Mobilă au primit deja, tot din donații.

Puterea exemplului a funcționat și în acest caz, care nu este singular, la fel ca al altor familii nevoiașe. Mai multe persoane care au fost impresionate de situația familiei nu au rămas nepăsătoare. Astfel, fetele au primit rechizite, genți, telefoane, un laptop, frigider, cuptor cu microunde, alimente și multe alte lucruri necesare. Chiar și mărțișoare și flori pentru a le oferi la rândul lor cadrelor didactice și colegilor de 8 Martie, dar și căni personalizate cu numele mamei și a celor două fete.

Primarul comunei Valea Seacă, Gheorghe Băiceanu, a precizat că Primăria va oferi sprijin în acest caz. 

 

Familia Davidoaia – cele două fete, Nicoleta de 15 ani și Florentina în vârstă de 11 ani, alături de mama lor,  Anișoara, trăiesc la câțiva kilometri de municipiul Pașcani, într-o cocioabă veche de 100 ani aflată în satul Topile, comuna Valea Seacă. Tatăl fetelor a decedat în urmă cu câteva luni de zile, la vârsta de 37 de ani. Familia trăiește din ajutor social și mila oamenilor.  

Persoanele interesate să facă donații pentru familia Davidoaia, pot suna la 0771.068.820 pentru mai multe relații.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Adolescent de 16 ani din Neamţ, carbonizat în propria casă

Redacția

Un loc din România este inclus în lista celor mai frumoase destinaţii din Europa

Redacția

Biserici şi mănăstiri din Bucovina, sancţionate de Pompieri

Redacția
Încarcă...