RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O unitate de învățământ privată din Pașcani oferă sprijin pentru mame și copii refugiați din Ucraina

Ajutor pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului vine din toate regiunile țării! Dintre numeroşii refugiaţi ucraineni sosiţi în România, mulţi sunt copii, alături de mamele lor. Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Pașcani oferă sprijin pentru mame și copii refugiați din Ucraina.

În acest sens au făcut o solicitare către administrația locală prin care își arată sprijinul punând la dispoziție spațiul Grădiniței private ”Yannis și Yasmine”, amenajată la parterul clădirii în care funcționează Școala Postliceală Sanitară Centrul de ”Studii Ștefan cel Mare” și Sfânt din Pașcani.

Unitatea de învățământ poate asigura cazarea unui număr de 20 de copii ucraineni refugiați, cu vârste cuprinse între 5-12 ani, sau 6-7 mame cu 1-2 copii, pentru îngrijire, asistență și consiliere. Grădinița ”Yannis și Yasmine” dispune de o suprafață de peste 218 mp, două spații de studiu, unul de preluare a hranei de la firmele de catering și servirea mesei, trei grupuri sanitare amenajate pentru copii, un grup sanitar pentru adulți și persoane cu dizabilități și un spațiu de joacă exterior.

Peste 70.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în ultimele zile în România. Iar oamenii continuă să vină.

  

Menționăm că pășcănenii s-au mobilizat pentru ajutorarea poporului ucrainean greu încercat și s-au alăturat și ei campaniilor umanitare din toată țara.  

Multe persoane fizice, elevi, cadre didactice, societăți, cabinete medicale, partide politice, asociație de protecție a animalelor încearcă  să ajute cu ce pot în această situație pentru a-și arăta sprijinul pentru victimele conflictului armat din Ucraina.

Aceștia oferă transport gratis, cazare, o masa caldă, însă deja au fost făcute și câteva transporturi cu produsele necesare.

Related posts

De astăzi se împart tichetele pentru Paşte. Primăria aşteaptă în continuare cereri

Ema Roman

Cazuri de rabie in zona Pașcaniului

Redacția

Derapajul sexist al lui Buhnici. Cum o șuetă pe plajă cu un influencer a aprins o dezbatere publică / Reacția societății civile, a sferei politice și a mediului privat

Redacția
Încarcă...