RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O românca a fost soţia unui jihadist ISIS. Femeia spune calvarul prin care a trecut: Era iadul pe pământ

O românca a povestit calvarul prin care a trăit alături de soţul ei, luptător ISIS. Femeia în vârstă de 41 de ani a fost soţia unui jihadist şi le-a spus jurnaliştilor faptul că în Irak și Siria era iadul pe pământ.

Daniela s-a născut la Cluj şi a plecat în Franţa, alături de familie, încă de când avea 12 ani. Aceasta a crescut într-o familie în care se respectau tradiţiile romaneşti.

O româncă a povestit calvarul prin care a trecut când a trăit cu un jihadist ISIS

Românca stabilită de zeci de ani în Franta a povestit jurnaliştilor de la adevărul.ro despre cum se vede războiul împotriva terorismului din Siria și Irak. Femeia a sus despre faptul că ani la rândul a fost căsătorită cu un luptător ISIS şi pe care l-a urmat într-o zonă de conflict inclusiv în tabăra jihadistilor.

Povestea de dragoste a început în Franţa, în timp ce tânăra urma cursurile unei Universităţi de Medicină. Atunci l-a cunoscut pe Omar, un bărbat cu origini siriene care i-a devenit şi soţ. Românca spune că a simţit o atracţie puternică încă de la prima întâlnire şi ca jihadistul era un bărbat care era foarte atent cu ea. Acesta îi oferea flori, i vorbea frumos şi se comporta diferit faţă de ceilalţi iubiţi pe care îi avusese tânăra înainte:

  

Era romantic, venea la mine cu buchete de flori, îmi vorbea foarte frumos şi îmi spunea că sunt totul pentru el. Era mereu atent şi parcă îmi citea fiecare gând. Avea parcă un talent, îmi anticipa dorinţele şi mi le îndeplinea. M-a făcut să mă simt ca o mică prinţesă. Asta în primii 2-3 ani”, povesteşte ea despre relaţia cu Omar, un sirian cu 11 ani mai bătrân decât ea.

La doi ani de relaţie, femeia s-a căsătorit cu acesta aflând că soţul este un luptător pentru drepturile musulmanilor. Omar i-a explicat femeii că mai multe rude a acestuia au fost ucişi în Siria dar şi în Libia de forţele militare SUA.

„A ştiut cum să mă ia, nu a făcut-o dintr-o dată. A început treptat să-mi povestească despre verii săi bombardaţi de americani şi ucişi cu sânge rece. A avut însă grijă să-mi spună că el nu ar putea să facă aşa ceva nimănui. Apoi, într-o zi mi-a povestit că francezii le-au făcut mult tău musulmanilor şi la fel mi-a spus şi despre englezi, că sunt răi şi că îi urăsc pe musulmani”, rememorează românca.

Jihadistul a putut să o convingă pe femeie despre vestul diabolic şi musulmanii asupriţi

Conform declaraţiilor făcute de femeie, încet încet, jihadistul a putut să o convingă pe aceasta despre faptul ca musulmanii sunt trataţi ca nişte sclavi şi sunt asupriţi în Franţa. Femeia a ajuns să creadă că europenii sunt rasişti când vine vorba despre respectul musulmanilor. Pentru a putea să o convingă cât mai repede pe femeie, bărbatul i-a arătat poze din Libia unde francezii pornise o revoltă împotriva regimului Gaddafi. Luptătorul ISIS i-a mai explicat faptul că Franta a ucis sute de civili în razbo:

„La început nu eram convinsă, dar soţul meu mi-a arătat imagini din Libia. Francezii porniseră o ofensivă împotriva regimului lui Gaddafi, iar Gaddafi i-a numit cruciaţi şi terorişti. Spuneau că francezii au ucis civili, că vor să pună mâna pe petrolul Libiei şi să înrobească ţara. Dacă la început mai aveam îndoieli, imaginile realizate de ei cu bombardamentele aviaţiei franceze au început să mă facă chiar să mă ruşinez că sunt cetăţean francez. Apoi, am început să mă simt vinovată şi să-mi reneg într-un fel ţara. Soţul meu câştigase primul meci”, explică Daniela.

Jihadistul a convins-o pe femeie să îl urmeze în Irak

În cele din urmă, jihadistul a convins-o pe femeie să o urmeze în Irak. Românca povesteşte cum totul a fost pregătit din timp pentru a-i face o mărturisire. Omar i-a spus femeii faptul că el este un colaborator al ISIS în Europa şi că a acceptat să lucreze pentru aceştia indiferent ce i s-ar cere.

„Prima dată am fost şocată. Eram disperată, sufletul îmi era rupt în două. Mi-a trecut prin minte să divorţez, ba chiar să anunţ autorităţile. Dar în acelaşi timp, o parte din mine nu voia să-l abandonez. Mi-a spus, s-a jurat şi mi-a promis că niciodată nu va ucide civili, nu va omorî copii şi femei. A spus că barbariile astea le fac cruciaţii şi că el şi fraţii săi musulmani sunt bărbaţi şi se războiesc doar cu soldaţii. Şi l-am crezut, deşi o parte din mine îmi spunea că greşesc”, a adăugat Daniela.

În cele din urmă, bărbatul a decis să meargă în teatrele de operaţiuni din Irak şi Siria. Vestea a venit ca un şoc pentru femeia care în cele din urmă a acceptat să-l urmeze

Apoi, într-o zi „bomba”. A chemat-o cu el, i-a spus că vor merge departe, acolo unde e război, şi că are nevoie de ea: „Cum eu făcusem doi ani de medicină şi aveam unele cunoştinţe în domeniul meu, mi-a spus că mi-ar fi recunoscător dacă aş veni cu el. Eu trebuia să am grijă de cei răniţi, să-i pansez. Mi-a garantat că va avea grijă de mine, că nu va lăsa pe nimeni să se atingă de mine şi că nu va trebui să pun mâna pe armă şi să ucid”.

Soldaţii prinşi erau maltrataţi fără milă de ISIS

Mărturiile româncei nu se opresc aici. Aceasta a afirmat că a ajuns lângă soldaţii ISIS şi a fost martora a unor scene de o violenţă ieşită din comun. Diana povesteşte cum soldaţii irakieni care erau prinşi de ISIS erau supuşi unor violenţe fără precedent, numindu-i trădători. Sate întregi au fost distruse de luptătorii ISIS

„Era în 2013 sau 2014, nu mai ţin minte exact, când am văzut primii prizonieri. Am văzut întâi cum erau bătuţi şi maltrataţi câţiva soldaţi irakieni prinşi, iar cei din ISIS nu aveau milă de ei. I-au numit trădători, au spus că sunt sclavii cruciaţilor şi ar fi vrut să-i ucidă dându-le foc. N-au făcut-o, dar nu din omenie, ci pentru că voiau să negocieze un schimb de prizonieri. Dar eu nu mai rezistam, începusem să-mi pierd credinţa. Am văzut sate rase de pe suprafaţa pământului, ruine, oameni terorizaţi de ISIS şi bătuţi cu cruzime, a fost prea mult! Şi mi-am făcut curaj într-o zi şi i-am spus soţului”, mai spune ea.

Bătută de soţ după ce i-a reproşat acestuia despre orori

Femeia nu a mai rezistat ororilor la care asista şi i-a mărturisit soţului acest lucru. Totul a luat o întorsătură groaznică pentru femeia care a fost bătută fără milă de bărbat. După ce s-a întâmplat acest lucru, într-o zi, un cartier ISIS a fost atacat de forţele americane. Soţul ei a fost grav rănit iar ea a profitat de haosul creat pentru a fugi

„Eram într-un sat, iar irakienii erau de neoprit şi au cucerit în câteva zile toate poziţiile celor de la ISIS. În paralel cu ofensiva terestră, începuse şi un bombardament, cred că erau avioane americane, iar jihadiştii au fost siliţi să se retragă în grabă. Foarte mulţi au murit, soţul meu a fost grav rănit, iar din ziua aia nu mai ştiu nimic despre el. Am profitat de haos şi am reuşit să fug, nimănui nu-i mai păsa de mine, acolo era iadul pe pământ!”, a mărturisit românca.

După ce a fost prinsă de autorităţile irakiene, femeia a fost tratată foarte bine şi a fost trimisă în Franţa unde a fost nevoită să dea explicaţii despre colaborarea acesteia cu jihadistii. În încheiere, femeia a afirmat faptul că a început să îşi reia cursurile universităţii pe care a abandonat-o şi că vrea să trăiască liniştită departe de conflictele societăţii.

„Era normal să mi se ceară asta şi am făcut-o cu bucurie. Îmi pare rău doar că am fost naivă, că am fost proastă şi că l-am însoţit pe soţul meu în iad. A trebuit să trec prin atâtea şi să văd atâta suferinţă ca să mă conving că tot ce mi s-a spus era o mare minciună şi că de fapt ei cei de la ISIS sunt doar nişte terorişti fără urmă de omenie şi de demnitate. A fost lecţia vieţii mele. Am greşit, am plătit şi putea să fie şi mai rău. Acum, eu sunt recunoscătoare că cineva acolo sus mi-a dat şansa să o iau de la capăt”, încheie ea.

bzi

Related posts

Cine vrea să plece la drum ar trebui să consulte site-ul Ministerului de Transporturi. Date în timp real despre circulația rutieră și feroviară pe fiecare tronson în parte!

Redacția

Disperare pentru o familie din Paşcani. 25.000 lei penalităţi la plata chiriei locuinţei sociale în care trăiește

Ema Roman

Pașcani: Cumpărături pe ultima sută de metri. Bradul de Crăciun, la preţuri între 20 şi 100 lei

Ema Roman
Încarcă...