NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O rețea de traficanți, formată și din români, care introducea ilegal migranți în Regatul Unit a fost dezmembrată de poliția franceză

Poliția franceză a anunțat luni că a arestat 15 traficanți din mai multe țări, a căror rețea a introdus ilegal sute de migranți din Franța în Regatul Unit, relatează AFP. Această rețea, formată din irakieni-kurzi, români, pakistanezi și vietnamezi, căutau migranți în taberele din Grande-Synthe, în nordul Franței, și îi duceau în Marea Britanie cu barca.

Aceste bărci au fost transportate pe coasta franceză din China, prin Turcia și apoi Germania.

Potrivit anchetei începute în octombrie 2020, rețeaua trecea „cel puțin 250 de persoane pe lună” sau patru bărci de tip „Zodiac”, care pot transporta în jur de 60 de persoane.

Toți acești oameni au plătit un „pachet” de 6.000 de euro pentru a ajunge în Marea Britanie, iar traficanții au acumulat în jur de 3 milioane de euro profituri, potrivit Oficiului Central pentru Reprimarea Imigrației Ilegale și Angajării la Negru Străinilor (Ocriest), un serviciu specializat al poliției franceze.

  

„Pe măsură ce ancheta a progresat, rețeaua s-a industrializat. Era o rețea de criminali înrăți și organizați grație complicității șoferilor”, spus Xavier Delrieu, șeful Ocriest responsabil cu ancheta condusa de pa

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Senatorii au votat încă o zi de sărbătoare națională

Redacția

Mesajul unui tânăr infectat cu COVID-19 pentru cei care nu cred în virus: Paturile se ocupau în 5 minute. “A fost un adevărat coşmar”

Redacția

Talibanii salută ajutorul de 1,2 miliarde de dolari din partea comunității internaționale și îndeamnă Statele Unite „să dea dovadă de generozitate”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site