NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

O păşcăneancă vrea să se întoarcă acasă din străinătate, dar se teme de fostul soţ. Au ajutat-o judecătorii

O pășcăneancă a cerut protecția legii pentru a se putea întoarce acasă. Aflată în străinătate, M.C. le-a spus judecătorilor că îi este teamă că atunci când se va înapoia, s-ar putea întâlni cu fostul soț. În cererea depusă la Judecătoria Pașcani, femeia a arătat că O.C.T. fusese condamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea propriei mame, fiind ulterior eliberat condiționat. După eliberare, începuse să-o amenințe cu moartea pe fosta soție și familia acesteia. M.C. mai depusese o cerere privind emiterea unui ordin de protecție, la mijlocul lunii trecute, aceasta fiind însă respinsă ca neîntemeiată.

Magistrații au respins argumentul adus de M.C. referitor la antecedentele penale ale fostului soț „Doar faptul că pârâtul a fost condamnat la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea unei fapte grave de violenţă – omor, executând pedeapsa şi fiind ulterior liberat, nu poate constitui în sine un argument pentru emiterea unui ordin de protecţie în favoarea reclamantei”, au precizat judecătorii. Aceștia au coroborat însă faptul cu precizările înaintate de poliție, din care rezulta că M.C. a formulat o plângere penală împotriva lui O.C.T. pentru amenințare, șantaj și hărțuire, plângere aflată în curs de cercetare.

Advertisements

De asemenea, pe numele bărbatului mai fusese depusă și o plângere referitoare la fapte de violență domestică. Acestea au fost suficiente pentru ca judecătorii să conchidă că bărbatul exercită cel puțin violențe de natură psihologică împotriva fostei soții. Ca urmare, solicitarea acesteia a fost aprobată, lui O.C.T. interzicându-i-se să se mai apropie de M.C. la mai puțin de 20 de metri timp de 6 luni ori să mai ia legătura cu aceasta.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements
  

Advertisements
Advertisements

Related posts

Meteorologii au emis un nou cod pentru Moldova

Redacția

VIDEO! Directorul Aeroportului Iaşi: „Ne confruntăm cu persoane de-a dreptul inconştiente!”

Redacția

Coliziune frontală evitată în ultimul moment la ieșirea din Hălăucești!

Marius Parteni
Încarcă...