RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O parte dintre cadrele medicale din Pașcani sunt reticente la vaccinarea anti-Covid

Campania de vaccinare anti-Covid va demara în municipiul Pașcani, după data de 4 ianuarie 2021. Cauza întârzierii este din cauza unor probleme apărute în procesul de transport și livrarea noilor doze.

În cele două unități medicale din Pașcani, Spitalul CF și Spitalul Municipal de Urgență, sunt făcute liste, care însă nu sunt finalizate, cu persoanele care doresc să se vaccineze.

Conform unor surse, în ambele unități sanitare, există cadre medicale care sunt pro vaccinare anti-Covid, dar și care refuză sau amână. Motivele sunt diverse. Unul dintre ele ar fi că multe dintre ele au contactat virusul și s-au imunizat, sau au o reținere de moment.

Vaccinarea este punctul de vedere al fiecărei persoane, este gratuită, iar schema nu este obligatorie.

  

Pe de altă parte, sunt și cadre medicale care au anunțat că se vor vaccina. Au speranța că prin puterea exemplului cât mai multe persoane se vor vaccina, iar în acest fel se va putea pune capăt pandemiei.   

Angajații Spitalului Municipal de Urgență se vor vaccina la Secția de Boli Infecțioase, iar cei de la Spitalul CF, tot în cadrul acestei unități medicale, unde a fost amenajat un spațiu special.

În județul nostru sunt 31 de centre de vaccinare: 16 în municipiul Iași, 4 în Pașcani, câte un centru teritorial de vaccinare în următoarele localități: Miroslava, Holboca, Tg. Frumos, Tomești, Hârlău, Ciurea, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Răducăneni și Popricani.

Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor și platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/ .

Campania de vaccinare pentru combaterea infecțiilor COVID-19 se va desfășura în trei etape, în România fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare.

În etapa I va fi vaccinat personalul din sistemul medical public și privat și personalul care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie).

În etapa a II-a va avea loc vaccinarea populației aflate la risc în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, care s-au constatat că sunt comorbidități la cazurile de Covid-19.

Etapa a III-a este destinată vaccinării populației generale.

Related posts

Cel mai bun tratament naturist împotriva laringitei. Cum trebuie să procedezi, dacă ești fumător

Redacția

Bebeluș de 6 luni transferat la București cu arsuri pe 30% din corp după ce a căzut pe el oala cu bulion încins

Redacția

Valuri de agresaţi la Spitalul Municipal Paşcani

Ema Roman
Încarcă...