RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O nouă înregistrare cu Irina Jitaru: un funcționar public este catalogat drept tâmpit și cretin de secretarul UATM Pașcani! „Eu nu mă imaginez soția lui! Am încercat! Ar da foc la mașină, tâmpitul!” (AUDIO)

NewsPascani publică astăzi o nouă înregistrare, făcută în biroul secretarului general Irina Jitaru. După ce în urmă cu două săptămâni, în înregistrarea publicată se auzea secretarul povestind, unor colegi, cum se truchează concursurile pentru accederea în funcțiile publice din Primăria Municipiului Pașcani, înregistrarea atașată acestui articol arată modul în care se exprimă Irina Jitaru la adresa unui coleg de muncă.

Este vorba despre Bogdan Lungu, funcționar în cadrul Compartimentul Patrimoniu, care ar fi comis câteva greșeli în întocmirea unui proiect de hotărâre. Mai exact, acesta ar fi uitat să înlocuiască numele fostului primar, Dumitru Pantazi, dintr-un referat și din preambulul unui proiect de hotărâre.

„Nici primarul nu a știut să îi spună ce a greșit! Bogdan a greșit sus la referatul de specialitate, a scris primar Dumitru Pantazi. A văzut Paul, a văzut primarul și s-a rezolvat. Acum primarul a vorbit la telefon cu cineva la mine în birou, dar era vorba despre alt proiect. A mai avut el ultimele două proiecte cu pășunea aceea de la Gâștești cu ApaVital. Și a zis că e aceeași chestie, adică eu ce puteam să înțeleg? Că pe referat a trecut tot Dumitru Pantazi.  Având în vedere că referatul numărul din data de, al primarului Dumitru Pantazi, mie cum mi-a zis primarul am înțeles că e aceeași chestie, se aprobă, primar Dumitru Pantazi. Și îi zic, sună-l pe Bogdan să refacă și trimite-mi prin e-mail. Nu că facem amendament. La raport nu se face amendament”, se aude Irina Jitaru pe înregistrare, povestind unor colegi.

Secretarul general al municipalității se arată nemulțumit de modul în care funcționarul public a încercat să îndrepte greșeala, iar când face referire la actualul primar, Marius Pintilie, nu-i spune pe nume ca fostului primar Dumitru Pantazi, ci îl trece la categoria „ăsta”!

  

„Dar nu ai ce să faci, din ritmul lui nu-l scoți! Eu îl știu cum este. Fii atent, să vezi că nici nu îl duce capul că eu mi-am spus stai ce mi-a zis ăsta că eu nu pricep.  Eu i-am spus, Bogdane nici nu mai trece. Trece având în vedere referatul nr. al Primarului Municipiului Pașcani și poate să fie Mihaela Cojocaru primar, la tine tot așa rămâne. Deci eu i-am zis de referat ca asta am înțeles. Zic te duci, îl refaci, vii la primar să semnez la numele lui, nu la Dumitru Pantazi. El când a ajuns în birou se uita la referat a vazut că e bun, ei totuși ceva nu-i bun. Unde nu-i bun? A venit cu hotărârea, a găsit în preambulul hotărârii că a trecut Dumitru Pantazi, în loc de cum îl cheamă pe ăsta, a venit cu hotărârile la semnat. Doamna secretar eu le-am adus la semnat știți că mie mi-a zis doamna Novac că trebuie făcut amendament. Eu îi zic că era în preambulul hotărârii. Preambulul hotărârii trebuie amendament. Și acuma eu, ce n-am mai făcut îi zic da oricum trebuie corectat Bogdane, că oricum pe finalul sfârșitului când facem și noi hotărârile ce ar fi să trecem, gândește-te și tu, zic la APL-ul (n.r. Serviciul de Administrație Publică Locală) ăsta dacă ar trebui să citim punct și virgulă, fiecare hotărâre încă o dată”, se aude povestind Irina Jitaru.

Tot în înregistrare, Irina Jitaru, se amuză pe faptul că funcționarul public pe care-l critica este slab și mănâncă mult.

„Și el e unul de care și Paul se ține și eu mă țin, tot îl sun. În jumate de oră ți le aduc. Îl sun după o oră jumate: Băi mi-ai zis jumate de oră.  Băi frate deci a trecut pe lângă mine cu o bărdacă de mâncare, că doar când te uiți la el sunt două oase și un zâmbet. Normal că îl apucă nănița dacă mănâncă trei feluri de mâncare și desert. Deci n-ai cu cine. Și la sfârșitul programului își dă seama că nu mai găsește pe nimeni să îi semneze raportul de specialitate, deși eu de dimineață am vorbit cu el. Te duci le semnezi așa și le duci jos la primar, le duci și jos la Monica să le înregistreze, că le iau eu de acolo. El le-a luat, le-a dus, a zis da am înțeles altceva, el oricum nu înțelege nimic. Deci el e… cum să îți explic? Nu ai ce să mai faci cu el. Din el om nu scoți”, povestea Irina Jitaru colegilor săi.

Secretarul general al UATM Pașcani explică în înregistrarea audio făcută în biroul său și cum evaluează funcționarii publici. Dacă opinia publică crede că o astfel de evaluare profesională este făcută după rezultatele muncii, ei bine acest lucru este complet fals. În viziunea secretarului Irina Jitaru pentru ca un funcționar public de sex masculin să fie declarat satisfăcător la muncă, mai întâi secretarul general trebuie să-și imagineze o căsătorie perfectă cu acesta. Dacă în visele Irinei Jitaru acesta nu se descurcă ca soț, angajatul Primăriei este catalogat drept tâmpit și cretin.

„Eu am încercat să îmi imaginez cum ar fi viața mea dacă aș avea un soț ca Bogdan Lungu, nu mi-ar ieși nimic. Te înșeli Paul, te înșeli. Câteodată mai ai nevoie de el. Îl trimiți după o pâine! Dar nu ai cum, îl trimiți după o pâine! Îl trimiți pe cretin să închidă mâța și cu câinele, vine tâmpitul de la servici beat și dă foc la mașină, doar știi ce a făcut”, se mai aude pe înregistrare Irina Jitaru.

Contactat telefonic Bogdan Lungu, funcționarul despre care secretarul Irina Jitaru vorbește într-un limbaj care nu face cinste nici funcției și nici instituției, a refuzat să facă declarații în acest moment.

Related posts

Angajații operatorului Girexim Universal, la cheremul fostului consilier PSD Leonard Ursu (VIDEO)

Marius Parteni

Parapete în loc de autostrăzi, în Moldova. Zonele cu accidente frecvente, monitorizate

Redacția

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Fond Funciar din Primăria Pașcani!

Marius Parteni
Încarcă...