RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

O nouă etapă de dezinsecție în perioada 8-10 iunie!

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI,  cu sediul in Municipiul Pascani, str. Moldovei nr. 21, jud.Iasi, in calitate de operator al serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, conform Contractului de delegare a serviciului public nr.13280/2020 si a Ordinului de incepere a prestarii serviciului de DDD nr.11468/08.05.2024, aduce la cunostinta publica ca se va desfasura activitatea de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Pascani (zona blocuri de locuit Deal – Vale) –  ETAPA      INTERMEDIARA,  in perioada 08.06.2024 – 10.06.2024,  in intervalul orar 23,30 – 04,00.

Etapa intermediara de dezinsectie  se impune ca urmare a Procesului Verbal de Constatare nr. 1275 / 07.06.2024, incheiat intre societatea noastra si U.M.S.P. – Primaria Pascani, respectiv caracterul urgent si necesar al actiunii de dezinsectie.

Astfel s-a constatat ca, din cauza neefectuarii de catre proprietarii condomeniilor alucrarilor de  dezinsectie atat in subsol,  cat si  in scarile de acces, au aparut noi focare de infectie in perimetrul blocurilor de locuinte  zona Deal – zona Vale, respectiv daunatorii au migrat din zonele amintite, efectul fiind inmultirea insectelor producatoare de discomfort (tantari, muste, gandaci si capuse).

Produsul folosit  in etapa de dezinsectie  este:

  

SOLFAC  TRIO  EC 140 NF(substante active : CYPERMETRIN 5%, PRALLETHRIN  1%, PIPERONIL BUTOXID  8%).

Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor),  este avizata de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăseste în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Tratamentele  de dezinsecţie terestră se aplică pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

Rugam cetatenii  sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat  si sa tina ferestrele  inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii   să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor,  în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a daunatorilor si, deasemenea,  sa acorde o atentie sporita  supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la toţi cetăţenii Municipiului Pascani să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile/condomenii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Facem precizarea ca,  in conformitate cu prevederile art. 82, alin.(2) din Ordinul 119/2014, privind aprobarea normelor de igiena  si sanatate publica  privind mediul de viata al populatiei, cu modificari si completari ulterioare : ֦Cetatenii cu gospodarii individuale  si asociatiile de locatari au obligatia de a asigura  combaterea  si stingerea  focarelor de artropode  si rozatoare  vectoare de maladii transmisibile  si/sau generatoare de disconfort din gospodaria  proprie  sau din  spatiile pe care le detin.”

In situatia in care, sunt cetateni la care apar  simptome de intoxicatie la nivelul cailor  aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe  abdominale, ii rugam sa se adreseze  medicului de familie  sau Compartimentului  de Primiri urgente  din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.

Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, trebuie sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar, societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate.

Related posts

Apă furnizată cu program în municipiul Pașcani

Redacția

Primăria Municipiului Pașcani dorește să angajeze muncitori zilieri pentru o perioadă de 90 de zile

Redacția

Marius Pintilie, mesaj în ziua alegerilor pentru Primărie și Consiliul Local (VIDEO)

Redacția
Încarcă...