NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O mână de ajutor pentru o familie din Blăgești, rămasă fără casă!

La mijlocul lunii februarie, familia Ojică din suburbia Blăgești a fost pusă la grea încercare. În cateva ore, munca de o viață s-a făcut scrum în urma unui incendiu devastator. După intervenția pompierilor, s-au arătat pagubele provocate de foc, toate bunurile strânse cu greu de-a lungul unei vieți întregi, au fost distruse complet.

”În data de 12.02.2021, ora 15:30, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în municipiul Pașcani, suburbia Blăgești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ un metru pătrat de tavan, aproximativ 50 kilograme de materiale textile, funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum și s-au degradat aproximativ 4 metri pătraţi de acoperiș, 15 metri pătraţi de tavan, 150 metri pătraţi de materiale textile, precum și diverse elemente de mobilier și electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorate”, conform unui comunicat transmis de ISU Iași.

Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de Iuliana Niculiță, o femeie inimoasă, fondatoarea Asociației Umanitare Donații Pașcani. Și Iuliana locuiește tot în Blăgești, iar acest caz, ca și multe altele, nu a lăsat-o indiferentă.

Momentan, familia Ojică locuiește la o vecină și s-a apucat de reconstrucția casei, măcar o camera, pentru a se putea muta în ea. Iuliana a luat pe datorie materiale de la o societate din Pașcani, a achitat jumătate din sumă, însă astăzi trebuie să dea restul banilor, pe care nu îi are, 1.600 lei și probabil îi va pune din salariul ei. La casă se lucrează deja, și toți speră ca în curând familia Ojică să se mute în ea.

  

”Nu am cerut niciodată nimic pentru mine și azi a venit ziua când o să cer. Ei sunt consatenii mei, o familie respectata si linistita in sat la mine. Au muncit cum au putut și pe unde au putut. Au crescut 3 copii foarte reușiți, cuminți cu frica de Dumnezeu. Le-a luat foc casa și în câteva minute a ars toată munca lor! AZI Vă CER SĂ ÎI AJUTAȚI! AU NEVOIE DE BANI PENTRU RENOVARE. AJUTÂNDU-I PE EI, ÎMI FACEȚI MIE O MARE BUCURIE. Vă rog să ajutam familia Ojică să-și refacă casa”, a spus Iuliana.

Iuliana își sacrifică timpul liber, familia, pentru a veni în ajutorul celor aflați în situații disperate. Nu cere nimic în schimb, și nici nu vrea să fie celebră. Într-o ţară în care statul îţi lasă impresia că nu-i pasă de locuitorii său, aproape că ai tendinţa să treci cu vederea gesturile celor care fac ceva pentru semeni, fără a aştepta nimic în schimb. Unul dintre aceştia este Iuliana.

O parte dintre materialele de construcție au fost donate, mai trebuie bani pentru tâmplărie. Ce este necesar acum sunt cei 1.600 de lei, pe care Iuliana nu îi are. Apoi ar mai fi nevoie și de materiale de construcție sau cine poate dona bani, ca familia Ojică să-și ia cele necesare, viața de la capăt.

Cine vrea să dea o mână de ajutor poate suna la: (0799.354.272 Nicoleta Ojică).

Advertisements

Related posts

„Vin romanii!” Serialul care provoaca revolta printre conationalii stabiliti in Anglia. „Copiii mei nu mai sunt in siguranta”

Redacția

Povestea primarului din Deveselu, care a fost reales deși a murit, a ajuns în presa internațională

Redacția

42 de mii de lei, bani donați de români pentru contestarea amenzilor aplicate protestatarilor împotriva legilor justiției

Redacția
Încarcă...