RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O mână de ajutor pe ger năprasnic. Oamenii străzii adăpostiți de frig în spital

Oamenii străzii încep un nou sezon de luptă pentru supraviețuire. Persoanele fără adăpost din Pașcani sunt ajutate să treacă peste temperaturile extrem de scăzute de afară.

Un echipaj EPA de la subunitatea de Pompieri Pașcani va patrula în fiecare noapte, în această perioadă geroasă, între orele 23.00-24.00 în vederea identificării oamenilor străzii și salvarea acestora pentru că pot fi afectați de temperaturile scăzute prin degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice, pulmonare și chiar deces. Anul trecut 45 de persoane, oameni fără adăpost, cu vârsta trecută de 50 de ani, multe cu hipotermie s-au adăpostit la Spitalul Municipal de Urgență.

 „Direcția Sanitară ne-a notificat astăzi ca începând de mâine în fiecare dimineață la ora 9.00 să transmitem prin fax cazurile pe care le primim care sunt determinate de hipotemie. Până acum nu am avut, anii trecuți au fost cazuri destul de puține în situația în care în zona orașului există multe persoane fără adăpost. Există o rezervă amenajată pentru astfel de cazuri”, a declarat dr.Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. 

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Fermierii din județul Iași care vor să obțină ajutorul la motorină trebuie să depună mai multe documente

Redacția

Plastisfera, ecosistemul creat de om, care pune stăpânire pe oceanele lumii

Redacția

Om de afaceri din Germania, dat în judecată de o familie din Târgu Frumos. Dosarul se află la Judecătoria Pașcani

Redacția
Încarcă...